Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť

Zjednodušte si upratovanieKinekus
Zjednodušte si upratovanie
Všeobecne
Upratovanie pred sviatkami je tradícia. Každá gazdinka chce, aby sa domácnosť leskla a žiarila, keď príde na kontrolu náročné oko svokry. Upratovanie nie je činnosť, ktorú by ktokoľvek obľuboval - ale keď máte pred očami jasný cieľ - a tým je poriadok- ide to podstatne ľahšie.
Zber a sušenie húbKinekus
Zber a sušenie húb
Všeobecne
Tento rok sa asi prvý krát všetci tešíme na typickú jeseň s hmlami a dažďom. Veru, leto nás riadne vytrápilo. Ani len do lesa sa nedalo riadne chodiť. V niektorých okresoch bol vstup do lesa zakázaný z dôvodu nebezpečenstva požiaru. Ale aj na zvyšku územia bolo tak teplo, že do lesa šiel len ten, kto musel. Na jeseň je to iné. Počasie nás netrápi horúčavami a na dážď nikto nadávať nebude. Je teda ideálny čas na spestrenie jedálneho lístka hubami. Ale pozor! Nielen jedálneho lístka počas jesene. Huby je možné dlhodobo skladovať a hubovú omáčku si preto môžete dopriať kedykoľvek. Až pokiaľ vystačia zásoby. Ak chcete vedieť, ako na to, aby huby vydržali až do nasledujúcej jesene, čítajte ďalej.
Nové vianočné dekorácie v našej ponukeKinekus
Nové vianočné dekorácie v našej ponuke
Všeobecne
Najkrajší čas v roku je už pred dverami. Duchovná príprava určite dôležitá, ale nemali by sme zanedbať ani tú vonkajšiu. Veď preto sú sviatky sviatkami. Aby sa oslavovali. Aby sme svoju radosť z oslavy dali najavo aj navonok. A k tomu patrí aj primeraná výzdoba. Pripravili sme preto malý výber dekorácií, ktoré sa do sortimentu spoločnosti Kinekus dostali len nedávno, ale určite stoja za to, aby sme im venovali pozornosť. Ak sa vám zapáčia, nájdete ich v predajniach Kinekus alebo v partnerských predajniach po celom Slovensku. Alebo z pohodlia domova v e-shope na stránke kinekus.sk.
Keramické hrnce a pekáčeKinekus
Keramické hrnce a pekáče
Všeobecne
Pred sto rokmi dožívali na Slovensku posledné hrnčiarske dielne, ktoré vyrábali kuchynský riad. Nielen hrnčeky, šálky či taniere, ale hrnce a pekáče. Pred sto rokmi sa ešte našli na dedinách kuchyne, kde sa varilo a pieklo na otvorenom ohni. A na varenie sa používali nádoby vyrobené z hrnčiarskej hliny. Ľudia so zvlášť jemnými chuťovými bunkami na jedlo pripravené “v hline” nedajú dopustiť. A tak sa po sto rokoch hlinené nádoby na varenie a pečenie zasa vracajú do módy.
Ako vyrobiť pravú domácu zmrzlinu bez strojaKinekus
Ako vyrobiť pravú domácu zmrzlinu bez stroja
Všeobecne
Hoci sa to nezdá, zmrzlina je stará potravina. Dokonca staršia, ako vynález chladničky či elektrického prúdu. A určite staršia ako vynález zmrzlinového stroja. Na jej zachladenie sa kedysi používal ľad, skladovaný v špeciálnych hlbokých pivniciach - ľadovniach. A čo to všetko znamená? Znamená to, že chutnú zmrzlinu si môžete pripraviť aj doma. A to aj keď nemáte zmrzlinový stroj.
Ako vyrobiť jednoduché nanukyKinekus
Ako vyrobiť jednoduché nanuky
Všeobecne
Čerstvé ovocie obsahuje približne 90 percent vody, trochu prírodného cukru a minerálov. Skrátka ideálna ľahká potravina do horúceho počasia. Vždy sa však dá vylepšiť. Napríklad tým, že z neho vyrobíme domáce nanuky.
Poštová schránka – dizajn a praktickosť v jednom. Ako si vybrať?Kinekus
Poštová schránka – dizajn a praktickosť v jednom. Ako si vybrať?
Všeobecne
Hoci v dnešnej modernej dobe nám veľa vecí chodí elektronickou poštou, tradičná poštová schránka má stále svoje opodstatnenie. Okrem toho, že ochráni vašu poštu pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami či pred tým, aby sa dostala do nesprávnych rúk, môže byť aj pekným doplnkom vášho domu. Ako ju vybrať?
Výzdoba hrobov na dušičky: Ako vyrobiť veniec na hrob (postup)Kinekus
Výzdoba hrobov na dušičky: Ako vyrobiť veniec na hrob (postup)
Všeobecne
Jeseň a s ňou spojené dušičkové obdobie je čas, kedy o niečo viac myslíme na svojich najbližších, ktorí tu už nie sú s nami. V dnešnom článku sme si pre vás pripravili jednoduchý návod, ako vyrobiť veniec na hrob a uctiť si nim zosnulých najbližších.
Vyhrievací pás na baterkyKinekus
Vyhrievací pás na baterky
Všeobecne
Zažite revolúciu v pohodlnom a účinnom zohrievaní s naším špičkovým akumulátorovým vyhrievaným bedrovým pásom! Už nikdy viac nebudete musieť trpieť chladom a nepohodlím vo vašej bedrovej oblasti.
Vložky na zahrievanie chodidielKinekus
Vložky na zahrievanie chodidiel
Všeobecne
Zima sa už naplno ohlasuje. Preto by mali zbystriť pozornosť všetci, ktorých práca či záľuby volajú tráviť čas v chlade. Jednorazové vrecko na ohriatie chodidiel je to pravé riešenie pre príjemné teplo na prechádzke, počas zimných radovánok, rybolove, či počas dovolenky na horách.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY