Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
1
0

Poštová schránka – dizajn a praktickosť v jednom. Ako si vybrať?

Všeobecne

Hoci v dnešnej modernej dobe nám veľa vecí chodí elektronickou poštou, tradičná poštová schránka má stále svoje opodstatnenie. Okrem toho, že ochráni vašu poštu pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami či pred tým, aby sa dostala do nesprávnych rúk, môže byť aj pekným doplnkom vášho domu. Ako ju vybrať?

Druhy poštových schránok

Pod pojmom poštová schránka si väčšina z nás predstaví obdĺžnikovú “krabičku” namontovanú na plote. Ale to je len jeden druh a jedna možnosť umiestnenia poštovej schránky. V skutočnosti sú možnosti omnoho pestrejšie:

Poštové schránky na plot 

Poštová schránka na plot predstavuje akúsi pomyselnú klasiku medzi poštovými schránkami. Tento druh poštovej schránky jednoducho namontujete na akýkoľvek plot alebo bránu. Vybrať si môžete klasický rozmer určený len na listy, ale aj poštovú schránku na plot s osobitnou priehradkou na noviny a časopisy. Mimoriadnej popularite sa tešia aj poštové schránky s číslom domu.

Poštové schránky na zamurovanie

Poštová schránka na zamurovanie predstavuje jedno z najestetickejších riešení. Tento druh poštovej schránky je určený na zamurovanie do plota či jeho stĺpika. Z prednej časti sa do zabudovateľnej poštovej schránky vhadzuje pošta a zo zadnej strany si ju vy vyberáte.

Americké poštové schránky

Americké poštové schránky ponúkajú netradičný zaoblený dizajn. Možné ich je umiestnit na samostatný stojan, aj zabudovať do plota.

 

banner poštové schránky

Materiál, ktorý prežije aj ten najväčší nečas?

Na rozdiel od bytových poštových schránok, ktoré bývajú umiestnené v interiéri, poštové schránky na dom musia byť schopné odolať aj nepriaznivému počasiu. Pri výbere poštovej schránky na dom preto nezabudnite myslieť aj na výber vhodného materiálu.

Nerezové poštové schránky

Nerezové poštové schránky sú synonymom dlhej životnosti a stálosti materiálu. Ak teda hľadáte poštovú schránku, ktorá prežije aj niekoľko rokov, poštová schránka z nerezu bude tá správna voľba. Navyše schránky z tohto materiálu vyzerajú veľmi elegantne a pekne zapadnú aj do moderného exteriéru.

Plastové poštové schránky

Plastové schránky predstavujú lacnejšiu alternatívu k nerezovým poštovým schránkam. Vyrábajú sa zo špeciálneho plastu, takže sa taktiež nemusíte obávať ich korózie. No napriek tomu je ich odolnosť nižšia, časom napríklad môže dôjsť k nechcenému zalomeniu schránky.

Kovové poštové schránky

Kovové poštové schránky sa vyrábajú z pozinkovaného plechu natretého práškovou farbou. Dostupné sú v rôznych farbách.

Poštové schránky z dreva

Drevené poštové schránky sú estetickou záležitosťou. Hodia sa napríklad do vidieckeho prostredia. Predtým, ako si zaobstaráte poštovú schránku z dreva, nezabudnite brať do úvahy vlastnosti dreva a potrebu jeho špeciálneho ošetrovania.

Farba, ktorá dokonale doplní vašu domácnosť

Aby bola schránka pekným doplnkom vášho domu, môžete si vybrať z rôznych netradičných poštových schránok. Niekedy stačí aj len malý detail, ako je napríklad zaujímavý farebný akcent, a poštová schránka môže vyzerať úplne inak.

Obľúbené sú napríklad antracitové poštové schránky či schránky vo vintage dizajne. Nebojte sa pri výbere poštovej schránky popustiť uzdu fantázií a prívitajte poštára vo vlastnom štýle

 

biela poštová schránka na plote s červenými muškátmi.

Keď rozhoduje aj veľkosť

Pri výbere vhodnej veľkosti poštovej schránky je potrebné skĺbiť 2 potreby - veľkosť miesta, kde bude schránka umiestnená a veľkosť zásielok, na ktoré budete schránku najčastejšie využívať.

Poštová schránka plní nielen praktickú, ale aj estetickú funkciu. Buďte preto pri jej výbere nároční a vyberte si kvalitnú poštovú schránku, ktorá dokonale doplní štýl vášho domu.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY