KINEKUS.SK to je náradie, záhrada, domácnosť a vykurovanie

Ochrana osobných údajov

Informácie o spracúvaní osobných údajov platné pre objednávky prijaté od 1.2.2020

Pri spracúvaní osobných údajov postupujeme v súlade s Nariadením Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 (GDPR) z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a voľnom pohybe takýchto údajov a v súlade so zákonom č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov.

Naše identifikačné a kontaktné údaje:

Vaše osobné údaje bude spracúvať prevádzkovateľ:

Lean Commerce s.r.o. so sídlom
Rosinská 13, 01008 Žilina, IČO: 52594734. Spoločnosť je zapísaná v obchodnom registri Okresného súdu Žilina, oddiel: Sro, vl č. 72969/L

V prípade, ak máte akékoľvek otázky k tomuto dokumentu alebo použitiu svojich osobných údajov alebo si chcete uplatniť vaše práva popísané v tomto dokumente, môžete kontaktovať našu zodpovednú osobu e-mailom na adrese eshop@kinekus.sk alebo písomne na adrese našej spoločnosti.

Spracúvanie a účel použitia osobných údajov

Rešpektujeme základné zásady spracúvania osobných údajov, ktoré sú určené čl.5 všeobecného nariadenia o ochrane osobných údajov, a preto spracúvame výhradne  bežné osobné údaje napr. titul, meno, priezvisko dotknutej osoby, adresa, emailový a telefonický kontakt.

Osobné údaje pri  nákupe tovaru na e-shope

Pri nákupe od Vás požadujeme údaje potrebné na jeho vybavenie.  Právny základ je spracúvania je určený:

  • poskytnutie týchto údajov je nevyhnutné pre plnenie kúpnej zmluvy,
  • poskytnutie týchto údajov je zákonnou požiadavkou v zmysle zákona o dani z pridanej hodnoty ako dani z príjmov,
  • poskytnutie údajov je potrebné pre rýchle a správne doručenie tovaru

Rozsah poskytnutia osobných údajov:

  • vaše meno a priezvisko
  • e-mailová adresa
  • adresa doručenia
  • telefónne číslo

Účelom použitia týchto údajov je vybavenie objednávky v súlade s našimi Obchodnými podmienkami a komunikácia so zákazníkom ohľadom objednávky.

Ak nám k tomu udelíte súhlas, môžeme emailovú adresu zadanú pri nákupe, použiť aj na marketingové účely.

Osobné údaje  pri vytvorení konta

V prípade, ak sa rozhodnete u nás vytvoriť používateľské konto, právny základ  na spracúvanie  týchto údajov je:

  • oprávnený záujem prevádzkovateľa
  • dobrovoľný súhlas dotknutej osoby.

Rozsah poskytnutia osobných údajov:

  • vaše meno
  • emailová adresa

Tieto údaje sú požité pre prihlásenie sa do používateľského konta, prípadne pre zaslanie zabudnutého hesla na uvedený email.

Ak nám k tomu udelíte súhlas, môžeme emailovú adresu zadanú pri vytvorení konta, použiť aj na marketingové účely.

Osobné údaje pri registrácií do newslettra

V prípade, že sa slobodne rozhodnete odoberať náš newsletter, ktorý má predovšetkým informačný charakter za účelom oboznámiť vás o novinkách a akciách vzťahujúcich sa na naše produkty, uchováme vašu emailovú adresu.

Rozsah poskytnutia osobných údajov:

  • emailová adresa

Zrušenie registrácie do newslettra je dostupné na konci každého zaslaného newslettra na vašu emailovú adresu, alebo emailom na eshop@kinekus.sk

Osobné údaje pri recenziách tovaru

V prípade, ohodnotíte niektorý z našich produktov,  uchováme vašu emailovú adresu.

Rozsah poskytnutia osobných údajov:

  • emailová adresa
  • meno alebo prezývka

Požiadať o výmazanie vašej emailovej adresy môžete emailom na eshop@kinekus.sk

Osobné údaje pri použití funkcie sledovanie dostupnosti tovaru

V prípade, keď využijete možnosť sledovať dostupnosť niektorého z našich tovarov, uchováme vašu emailovú adresu a zadané meno alebo prezývku.

Rozsah poskytnutia osobných údajov:

  • emailová adresa

Požiadať o výmazanie vašich osobných údajov môžete emailom na eshop@kinekus.sk

 

Cookies

Ak nemáte cookies vo vašom webových prehliadači stránok zablokované, automaticky spracovávame aj cookies.

Účel použitia

Súbory cookies nám umožňujú zapamätať si vaše úkony a preferencie (napríklad prihlasovacie údaje, údaje o objednávke v nákupnom košíku) v priebehu určitého časového obdobia, aby ste ich nemuseli opakovane zadávať vždy, keď sa vrátite na webovú stránku alebo prechádzate z jednej webovej stránky na druhú.

Cookies nám zároveň pomáhajú pochopiť, čo vás zaujíma na našej webovej stránke, či je pre vás dostatočne prehľadná a viete na nej nájsť to, čo hľadáte. Cookies teda používame tiež za účelom zlepšenia používateľského zážitku.

Súbory cookies môžu tiež zaznamenávať ďalšie informácie, ako počet návštevníkov našich webových stránok a tiež aké podstránky nášho webu najčastejšie navštevujete. Používajú sa tiež na to aby vám bola zobrazovaná reklama a obsah stránky, ktoré sú pre vás relevantné vzhľadom na Vaše záujmy a potreby.

Druhy cookies

Pri spracovaní osobných údajov používame tieto druhy cookies:

  • nevyhnutné cookies, resp. technické cookies – tieto cookies sú potrebné pre správne fungovanie našej webstránky, predovšetkým pri prihlásení sa do užívateľského konta, slúžia na kontrolu pri nesprávnych prihlasovacích údajoch, ďalej zabezpečujú, aby ste mohli čo najefektívnejšie nakupovať (napr. zobrazovaním produktov, ktoré súvisia s vami vybranými produktami), zabezpečujú zachovanie produktov v košíku a pod. Doba ich uchovania ja veľmi krátka.
  • analytické cookies – tieto cookies nám poskytujú informácie o návštevnosti na našej webstránke, o tom, aké produkty ste si u nás pozerali, ktoré stránky ste navštívili, ako dlho ste na stránke boli a pod. Všetko sú to informácie pre nás, aby sme stránku čo najviac optimalizovali a bola pre vás čo najjednoduchšia a najefektívnejšia na používanie. Na tieto cookies využívame tieto tretie strany:
    • Google Analytics - Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
  • marketingové, resp. reklamné cookies – tieto cookies využívame na zobrazovanie reklamy podľa povahy vašej doterajšej návštevy na našej webstránke. Na tieto cookies využívame tieto tretie strany:
    • Google AdWords - Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
    • Facebook Pixel - Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour Dublin 2, Írsko
    • DoubleCick - Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Írsko
    • Dognet – Lead Media s.r.o. Karpatská 6, Bratislava 811 05, Slovensko
    • MailerLite - MailerLite Limited , Ground Floor, 71 Lower Baggot Street, Dublin 2, Írsko

 

Komu údaje sprístupňujeme

Vaše osobné údaje nezverejňujeme, nesprístupňujeme, neposkytujeme žiadnym iným subjektom, s výnimkou situácii opísaných nižšie:

Sprístupnenie údajov doručovateľskej služby:

Geis SK s.r.o.

Trňanská 6, 96 001 Zvolen, IČO: 31 324 428. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Banská Bystrica, oddiel: Sro, vložka č. 2083/S

123Kurier, s. r. o.

Vojtaššákova 616 027 44 Tvrdošín, IČO: 46 598 863. Spoločnosť je zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Trenčín, oddiel: Sro, vložka č. 26135/R/S

Sprístupnenie údajov spoločnosti dodávajúcej webové a emailové riešenie:

bart.sk s.r.o.

Pollova 54,  040 01 Košice, IČO: 36593966, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Košice I, oddiel: Sro, vložka č. 16650/V

Lead Media s. r. o.

Karpatská 3091/6 811 05 Bratislava, IČO: 47 726 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, oddiel: Sro, vložka č. 98621/B

MailerLite (zasielanie newsletterov)

71 Lower Baggot Street, Dublin 2, Írsko

 

V prípade, že sa pri objednávke dobrovoľne rozhodnete využiť možnosť prevzatia tovaru osobne na ktorejkoľvek z našich partnerských predajní, sprístupňujeme vaše osobné údaje tretím stranám. Momentálne sú to tieto nasledujúce spoločnosti:

Kinekus, s.r.o., so sídlom Rosinská cesta 13, 010 08 Žilina. V prípade zvoleného spôsobu dopravy osobným odberom na prevádzkach:

  • Kinekus Trenčín, Belá 7575 (oproti OC Laugaricio), 911 01 Trenčín
  • Kinekus Ružomberok, Bystrická cesta 2159, 034 01 Ružomberok

 

RMdoor s.r.o., so sídlom Bizetova 12, 94911 Nitra. V prípade zvoleného spôsobu dopravy osobným odberom na prevádzke:

  • Kinekus Nitra, Bratislavská 35 (oproti Môbelixu), 949 01 Nitra​

 

HOMEGOODS, s.r.o., so sídlom Suché miesto 1877/13, 90025 Chorvátsky Grob. V prípade zvoleného spôsobu dopravy osobným odberom na prevádzke:

  • Kinekus OC Vajnoria, Pri starom letisku 3, 831 07 Bratislava 

 

K&L TRADE, s.r.o., so sídlom Gorkého 10, 81101 Bratislava. V prípade zvoleného spôsobu dopravy osobným odberom na prevádzke

  • Kinekus Púchov, so sídlom Okružná 1746/74, 020 01 Púchov  

 

MEGA SHOP SK, s.r.o., so sídlom Dlhá 85, 01009 Žilina. V prípade zvoleného spôsobu dopravy osobným odberom na prevádzkach:

  • Kinekus Martin, OC Turiec 1A, 036 01 Martin, info.mt@kinekus.sk, 0907 999 223
  • Kinekus Prievidza, Nábrežná 11, 971 01 Prievidza, reklamacie.pd@kinekus.sk, 0907 999 225

 

Vaše osobné údaje môžu byť poskytnuté organizáciám ako aj  orgánom štátnej správy, ktoré pri výkone svojich činností postupujú v zmysle osobitných zákonov (napr. Daňový úrad, Polícia, Colný úrad, Finančná polícia).

 

Prenos do tretích krajín

Vaše osobné údaje do tretích krajín mimo EÚ neprenášame.

Ako chránime vaše údaje

Aby vaše údaje boli v bezpečí, vykonávame všetky bezpečnostné, technické a organizačné opatrenia v súlade s požiadavkami platnej legislatívy. Ak si prajete vedieť viac informácií o zabezpečení vašich osobných údajov, napíšte nám na eshop@kinekus.sk

 

Ako dlho údaje uchovávame

Osobné údaje, ktoré súvisia s vašim užívateľským kontom uchovávame, kým máte konto zriadené, keďže sú nevyhnutné na to, aby sme vedeli pre vás konto prevádzkovať. Pokiaľ nemáte konto vytvorené (nevytvorili ste si počas vytvárania objednávky heslo), uchovávame vaše osobné údaje týkajúce sa vybavenej objednávky počas nevyhnutnej doby, ktorou je spravidla päť rokov od jej doručenia.

V prípade, ak používame vaše osobné údaje za účelom doručovania komerčnej komunikácie na vašu e-mailovú adresu alebo v iných prípadoch, kde ste nám udelili súhlas, uchovávame tieto údaje, kým nám príslušný súhlas neodvoláte. V prípadoch využívania vašich údajov na základe nášho oprávneného záujmu uchováme vaše údaje, kým neodpadne dôvod ich spracúvania.

 

Poučenie o právach dotknutých osôb:

Ako dotknutá osoba máte tieto práva:

Vyžadovať prístup k vašim osobným údajom, to znamená, že máte právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré o vás máme k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako vaše osobné údaje používame. Vo väčšine prípadov vám budú vaše osobné údaje poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nepožadujete iný spôsob ich poskytnutia. Ak by ste o poskytnutie takýchto informácii požiadali elektronickými prostriedkami, budú Vám poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.

Ak sa domnievate, že o vás spracúvame  nesprávne osobné údaje, môžete využiť právo na opravu vašich osobných údajov priamo v nastaveniach vášho konta v sekcii „Môj účet“ alebo nás požiadať o ich opravu. Záleží nám na tom, aby sme o vás spracúvali správne osobné údaje, preto toto právo určite využite vždy, keď sa napríklad presťahujete alebo príde k zmene akéhokoľvek vášho osobného údaju, ktorý je pre váš vzťah s nami dôležitý. Je pre nás prioritou prijať primerané opatrenia, aby sme zabezpečili presnosť, úplnosť a aktuálnosť informácii, ktoré o vás máme k dispozícii.

Máte právo na vymazanie vašich osobných údajov, ktoré o vás spracúvame, v prípade ak sú splnené nasledovné podmienky a neuplatňujú sa zákonné výnimky:

  • údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali,
  • odvoláte súhlas na spracúvanie vašich osobných údajov a na ich spracúvanie neexistuje iný právny základ,
  • namietnete na základe vašej konkrétnej situácie spracúvanie vašich osobných údajov, spracúvaných na základe oprávneného záujmu a neprevažujú oprávnené dôvody na spracúvanie alebo namietnete spracúvanie za účelom priameho marketingu,
  • osobné údaje sa spracúvali nezákonne.

V prípade, ak by boli vaše osobné údaje zverejnené a vy si u nás uplatníte právo na vymazanie, vymažeme aj takéto zverejnené osobné údaje. Zároveň budeme informovať ostatných príjemcov vašich osobných údajov, že ste si uplatnili právo na vymazanie a mali by teda vymazať všetky odkazy na vaše osobné údaje, ak to bude technicky možné so zreteľom na dostupnú technológiu a náklady na vykonanie týchto opatrení.

V prípade, ak si u nás zrušíte konto, pristúpime k vymazaniu údajov, pri ktorých je to možné a k zrušeniu konta do 10 dní. Z technických dôvodov (napr. z dôvodu zálohovania údajov) sa však môže stať, že niektoré údaje budú vymazané po dlhšej dobe.

Máte tiež právo nás požiadať o dočasné obmedzenie spracúvania, a to v týchto prípadoch:

  • ak sa domnievate, že o vás spracúvame nesprávne osobné údaje, do doby, než sa overí správnosť týchto osobných údajov,
  • spracúvanie vašich osobných je protizákonné a vy sa rozhodnete namiesto vymazania osobných údajov žiadať obmedzenie ich spracúvania,
  • už nepotrebujeme osobné údaje na účely spracúvania, avšak tieto sú potrebné pre vaše vlastné účely preukázania, uplatňovania alebo obhajovania vašich právnych nárokov,
  • v prípade ak namietate spracúvanie vašich osobných údajov, do doby overenia či oprávnené dôvody pre spracúvanie osobných údajov prevažujú nad vašimi oprávnenými záujmami.

 

Máte právo získať osobné údaje, ktoré o vás spracúvame na základe súhlasu a/alebo zmluvy a spracúvame ich automatizovanými prostriedkami, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Tieto údaje môžete preniesť aj inej osobe, preto ak je to technicky možné, prenesieme na vašu žiadosť Vaše osobné údaje priamo k vami zvolenému prevádzkovateľovi.

Máte právo namietať z dôvodov týkajúcich sa vašej konkrétnej situácie spracúvanie vašich osobných údajov, ktoré je vykonávané na základe nášho oprávneného záujmu, vrátane práva namietať proti profilovaniu založenému na našom oprávnenom záujme.

Vždy máte tiež právo namietať voči spracúvaniu vašich osobných údajov, ak sa tieto spracúvajú na účely priameho marketingu. Máte právo odvolať váš súhlas so spracúvaním vašich osobných údajov, to znamená, že máte právo kedykoľvek udelený súhlas odvolať bez toho, aby to malo vplyv na zákonnosť spracúvania založeného na súhlase udelenom pred jeho odvolaním.

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti vyžadovať: potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané; vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme; vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie; vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania; opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania;  likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona; blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby. Ostatné práva dotknutej osoby upravuje § 28 zákona o ochrane osobných údajov.

V prípade vašich pochybností o zákonnosti spracúvania vašich osobných údajov môžete podať sťažnosť na dozorný orgán – Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky,Hraničná 12, 820 07 Bratislava, https://dataprotection.gov.sk

Ako si uplatniť vaše práva

Uplatniť vaše práva si môžete zaslaním emailovej správy na eshop@kinekus.sk alebo písomnej žiadosti na naše kontaktné údaje uvedené v časti „Prevádzkovateľ“ hore.

Prosím uveďte vo Vašej žiadosti vaše meno, priezvisko, e-mailovú adresu, prípadne adresu trvalého bydliska. Ak nám uvedené údaje neposkytnete, nebude možné vyhovieť vašej žiadosti. Tieto informácie od vás požadujeme preto, aby sme si overili vašu totožnosť a neposkytli Vaše osobné údaje neoprávnenej osobe.

V prípade, ak si uplatníte akékoľvek z vyššie uvedených práv, budeme vás o vybavení vašej žiadosti informovať.