Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
0
0

Ako vyrobiť pravú domácu zmrzlinu bez stroja

Všeobecne

Ako recept sme si vybrali vanilkovú zmrzlinu. Je to pravá “starožitná zmrzlina”, možno prvá skutočne vyrábaná a podávaná zmrzlina. Je plná smotany a vanilkovej chuti.

 

Suroviny

 

  • 500 ml  33% smotany na šľahanie
  • 4 vajíčka
  • 100 g  kryštálového cukru
  •  dreň z 1 vanilkového struku
  • 2 kávové lyžičky vanilkového extraktu

 

 

Postup

 

  • Zo smotany vyšľaháme šľahačku a uložíme do chladničky.
  • Nad vodným kúpeľom zmiešame vajíčka s cukrom. Potom za stáleho miešania metličkou (alebo ručným mixérom) zahrievame.
  • Po piatich minútach sa na povrchu začne tvoriť pena. Po ďalších desiatich minútach stúpne objem peny a zmes sa zahustí. Hotovo bude približne po ďalších piatim minútach. Zmes bude bledá, bude mať približne dvojnásobný objem a konzistenicou bude pripomínať polevu.
  • Zmes po ochladnutí vložíme asi na hodinu do chladničky.
  • Po hodine zmes vyberieme z chladničky a znova šľaháme asi 10 minút, reps. dovtedy, kým zmes znova nezdvojnásobí objem a nie je hustá ako šľahačka.
  • Do smesi pridáme vyšľahanú smotanu a vanilkové zrná zo struku. Pre silnejšiu chuť môžeme pridať vanilkový extrakt.
  • Zmrzlinu prelejeme do plastového boxu. Povrch natesno zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa na ňom netvorili kryštály.
  • Vložíme na noc (minimum je 6 hodín) do mrazničky.
  • Môžeme podávať našu prvú domácu zmrzlinu!

 

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY