Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Vykurovanie

Oplatí sa opravovať starý sporák?Kinekus
Oplatí sa opravovať starý sporák?
Všeobecne
S prichádzajúcou zimou začína byť zabudnutý sporák na drevo akosi sympatickejší. Mnohí si pri pohľade naň spomenú na starkú, ktorá na tom kuse liatinovo - plechovej nádhery dokázala vykúziliť aj z jednoduchých surovín to najlepšie jedlo na svete. A pre mnohých sporák znamená teplo, teplúčko. Ale oplatí sa oživovať takéto rodinné striebro (skôr železo) do funkčného stavu?
Čistenie sporákov a kachlíKinekus
Čistenie sporákov a kachlí
Všeobecne
Existujú majitelia sporákov a kachlí, ktorým o istom čase dobrej služby začne ich vykurovacie zariadenie robiť problémy. Oheň sa nezapáli tak rýchlo a spoľahlivo ako v čase, keď ho kúpili, sporák dymí pri každom otvorení dvierok, výkon tiež nie je nič moc - o tom maximálnom si môžu nechať snívať? Kde je chyba? Často len v nedokončenom čistení.
Aké kachle vybrať?Kinekus
Aké kachle vybrať?
Všeobecne
Pri výbere vykurovacieho telesa na pevné palivo je nevyhnutné zohľadniť hneď niekoľko faktorov. O priemere komína a ďalších vlastnostiach sme na tomto mieste už písali v predchádzajúcich číslach magazínu. Dnes sa pozrieme na ďalšie vlastnosti, ktoré je dobré zvažovať pri výbere kachlí.
Ako ušetriť na kúreníKinekus
Ako ušetriť na kúrení
Všeobecne
Návodov, ako ušetriť na teple, je teraz všade plno. Bodaj by nie. Je to životne dôležitá téma. Pridáme teda aj my svojou trochu do mlyna. A keďže sme KINEKUS, urobíme to pekne poriadne - do hĺbky. Ak chcete ušetriť na faktúre za teplo, plyn či drevo, čítajte ďalej.
Ako vyčistiť krbové kachleKinekus
Ako vyčistiť krbové kachle
Všeobecne
Krbové kachle sú jednoduchý zdroj tepla. Nepotrebujú kábel, zásuvku, ani žiadny iný externý zdroj energie, ktorú by premieňali na Samozrejme, okrem samotného paliva. Ale aj taký jednoduchý zdroj tepla, akým sú krbové kachle, občas potrebuje údržbu, resp. čistenie. Ako vyčistiť krbové kachle čo najjednoduchšie, ako často ich čistiť a aj ďalšie otázky zodpovieme v nasledujúcom texte.
Kombinované vykurovanieKinekus
Kombinované vykurovanie
Všeobecne
Kombinované vykurovanie s použitím kachlí na drevo so tepelným výmenníkom je alternatívna a udržateľná forma vykurovania, ktorá kombinuje klasické metódy ohrevu priestorov s modernou technológiou výmeny tepla. Táto metóda vám umožňuje využívať energiu zo spaľovania dreva nielen na vykurovanie vášho domova, ale aj na ohrev vody.
Kľúč na jednoduché odvzdušnenie radiátorovKinekus
Kľúč na jednoduché odvzdušnenie radiátorov
Všeobecne
Kľúč so zásobníkom na odvzdušnenie radiátorov je šikovný nástroj pre každú domácnosť. Umožňuje veľmi ľahké, rýchle a čisté odvzdušnenie teplovodných radiátorov každého typu a značky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY