Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Ktoré palivo sa najviac oplatíKinekus
Ktoré palivo sa najviac oplatí
Všeobecne
Ekonomika sa nám rozkolísala tak, ako už dávno nie a na zimu hrozia rôzne scenáre, vrátane obmedzovania spotreby plynu. Obmedzenia tohto typu si pamätajú starší z nás v podobe uhoľných prázdnin počas tuhých zím. Paradoxne plynofikácia Slovenska mala takýmto situáciám zabrániť. Tak uvidíme, ako sa to podarí túto zimu. V každom prípade odporúčame pripraviť si lokálny zdroj tepla.
Pre ešte lepšie upratovanieKinekus
Pre ešte lepšie upratovanie
Všeobecne
Upratovanie nie je nikdy zábava - aspoň nie pre väčšinu populácie. Sú však produkty, ktoré túto nepopulárnu činnosť aspoň trocha zjednodušia a spríjemnia. Napríklad metly a ďalšie čistiace pomôcky od firmy YORK sú takouto vítanou zmenou.
Nové drviče na ovocieKinekus
Nové drviče na ovocie
Všeobecne
S koncom leta a začiatkom jesene myslí každý pestovateľ čoraz častejšie na spracovanie úrody. Pokiaľ uvažuje o výrobe muštu, prípadne ďalších produktov, na ktoré je potrebné podrvené ovocie, nezaobíde sa bez drviča.
Novinky od firmy BelisKinekus
Novinky od firmy Belis
Všeobecne
Česká značka BELIS je na Slovensku aj vďaka spoločnosti Kinekus veľmi dobre známa. Hoci pracuje aj na výrobe pre automobilový priemysel, bežný spotrebiteľ ju pozná ako výrobcu hrncov a pekáčov najvyššej kvality s veľmi vydareným dizajnom. Nedávno tento výrobca priniesol na trh novú sadu hrncov spolu s čajníkmi, kastrólmi a hrnčekmi. Všetky majú spoločný dizajn, založený na jednoduchom a čistom bielom podklade, ktorý dopĺňa na niektorých z nich modrý okraj.
Dajú sa vykurovacie telesá vylepšiť?Kinekus
Dajú sa vykurovacie telesá vylepšiť?
Všeobecne
Ak sa niekto rozhodne zostať pri vykurovaní tuhými palivami v časoch, keď je k dispozícii pohodlné vykurovanie plynom či elektrinou, alebo dokonca rekuperácia a tepelné čerpadlá, musí vedieť, prečo to robí. Môže to byť hľadanie ekologického riešenia (lebo drevo je v u nás ľahko dostupné ekologické palivo). Alebo to môže byť obľuba jednoduchých riešení, ktoré síce nemusia byť pohodlné, ale sú robustné, odolné a čosi vydržia. Tretím dôvodom môže byť hľadanie úsporných riešení.
Jesenné práce v záhrade: Pripravte záhradu na zimuKinekus
Jesenné práce v záhrade: Pripravte záhradu na zimu
Všeobecne
Jeseň charakterizujú v záhrade dve dôležité povinnosti - tou radostnejšou je zber úrody. Druhou je je príprava - a to nielen na zimu, ale aj na budúcu sezónu. A pri niektorých prácach sa jedná dokonca možno o prípravu na celé desiatky ďalších sezón. Radosť pri týchto prípravných prácach nemusí byť taká veľká ako pri zbere úrody, je však doplnená nádejou na úrody v budúcnosti.
Vyberte si zaujímavú hydinuKinekus
Vyberte si zaujímavú hydinu
Všeobecne
Jeseň je obdobím keď dorastá hydina. Pre bežného “mešťana” to znamená, že sa blížia husacie a kačacie hody. Nádejný chovateľ však zbystrí pozornosť z iného dôvodu - je to totiž najlepšia príležitosť, vybrať si chovné zvieratá za najlepšie možné ceny. A takúto príležitosť je škoda nevyužiť.
Aký komín je dobrýKinekus
Aký komín je dobrý
Všeobecne
Vykurovacie teleso (či už krbové kachle, sporák, plynový kotol, alebo akékoľvek iné zariadenie) sú síce oddelené a oddeliteľné, dokonca sa kupujú sa v iných obchodoch, vždy však tvoria jeden celok a pre správne fungovanie by mali byť vyvážené. Často takými sú, niekedy im však treba pomôcť.
Ako na bezpečnosť na rebríkuKinekus
Ako na bezpečnosť na rebríku
Všeobecne
Pády tvoria viac ako tretinu všetkých pracovných úrazov a veľký podiel z nich tvoria pády z rebríka. Hliníkový rebrík je tak nebezpečnejším pracovným nástrojom ako okružná píla či pneumatické kladivo. A pritom si len tak ticho stojí kdesi pri stene.
Jesenné postreky ovocných stromov: Ochráňte stromy pred chorobamiKinekus
Jesenné postreky ovocných stromov: Ochráňte stromy pred chorobami
Všeobecne
Obdobie jesene môžeme okrem zberu úrody využiť aj na ďalšiu starostlivosť o ovocné stromy. Sezóna totiž nekončí zberom úrody a je potrebné postarať sa aj o úrodu v budúcom roku. K takejto starostlivosti patria aj preventívne postreky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY