Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Zjednodušte si upratovanieKinekus
Zjednodušte si upratovanie
Všeobecne
Upratovanie pred sviatkami je tradícia. Každá gazdinka chce, aby sa domácnosť leskla a žiarila, keď príde na kontrolu náročné oko svokry. Upratovanie nie je činnosť, ktorú by ktokoľvek obľuboval - ale keď máte pred očami jasný cieľ - a tým je poriadok- ide to podstatne ľahšie.
Odhŕňač snehu znamená prípravu na zimuKinekus
Odhŕňač snehu znamená prípravu na zimu
Všeobecne
Keď sa zima opýta, čo sme robili v lete, alebo aspoň na jeseň (čiže keď večer v predpovedi počasia ohlásia trvalé sneženie), bude neskoro. Neskoro na väčšinu príprav. Je zaujímavé, že takmer nikto nezabudne prezuť auto na zimu, ale odhŕňač na sneh je asi posledná vec, ktorá nás pri slovnom spojení “príprava na zimu” napadne. Stále je však čas napraviť to!
Čistenie sporákov a kachlíKinekus
Čistenie sporákov a kachlí
Všeobecne
Existujú majitelia sporákov a kachlí, ktorým o istom čase dobrej služby začne ich vykurovacie zariadenie robiť problémy. Oheň sa nezapáli tak rýchlo a spoľahlivo ako v čase, keď ho kúpili, sporák dymí pri každom otvorení dvierok, výkon tiež nie je nič moc - o tom maximálnom si môžu nechať snívať? Kde je chyba? Často len v nedokončenom čistení.
Oplatí sa opravovať starý sporák?Kinekus
Oplatí sa opravovať starý sporák?
Všeobecne
S prichádzajúcou zimou začína byť zabudnutý sporák na drevo akosi sympatickejší. Mnohí si pri pohľade naň spomenú na starkú, ktorá na tom kuse liatinovo - plechovej nádhery dokázala vykúziliť aj z jednoduchých surovín to najlepšie jedlo na svete. A pre mnohých sporák znamená teplo, teplúčko. Ale oplatí sa oživovať takéto rodinné striebro (skôr železo) do funkčného stavu?
Čo obnáša zabíjačkaKinekus
Čo obnáša zabíjačka
Všeobecne
Žijeme zvláštnu dobu - každý chce bio, eko, lokálne potraviny, ale málokto si chce ušpiniť ruky a dopestovať si vlastnú zdravú zeleninu alebo dochovať jatočné zviera. A to aj také jednoduché na chov ako sú kuratá alebo prasiatko. Nasledujúci text chce preto byť niečo medzi inšpiráciou a poučením pre tých, ktorí skutočnú zabíjačku nezažili, ale chceli by ju realizovať.
Ktoré palivo sa najviac oplatíKinekus
Ktoré palivo sa najviac oplatí
Všeobecne
Ekonomika sa nám rozkolísala tak, ako už dávno nie a na zimu hrozia rôzne scenáre, vrátane obmedzovania spotreby plynu. Obmedzenia tohto typu si pamätajú starší z nás v podobe uhoľných prázdnin počas tuhých zím. Paradoxne plynofikácia Slovenska mala takýmto situáciám zabrániť. Tak uvidíme, ako sa to podarí túto zimu. V každom prípade odporúčame pripraviť si lokálny zdroj tepla.
Pre ešte lepšie upratovanieKinekus
Pre ešte lepšie upratovanie
Všeobecne
Upratovanie nie je nikdy zábava - aspoň nie pre väčšinu populácie. Sú však produkty, ktoré túto nepopulárnu činnosť aspoň trocha zjednodušia a spríjemnia. Napríklad metly a ďalšie čistiace pomôcky od firmy YORK sú takouto vítanou zmenou.
Nové drviče na ovocieKinekus
Nové drviče na ovocie
Všeobecne
S koncom leta a začiatkom jesene myslí každý pestovateľ čoraz častejšie na spracovanie úrody. Pokiaľ uvažuje o výrobe muštu, prípadne ďalších produktov, na ktoré je potrebné podrvené ovocie, nezaobíde sa bez drviča.
Novinky od firmy BelisKinekus
Novinky od firmy Belis
Všeobecne
Česká značka BELIS je na Slovensku aj vďaka spoločnosti Kinekus veľmi dobre známa. Hoci pracuje aj na výrobe pre automobilový priemysel, bežný spotrebiteľ ju pozná ako výrobcu hrncov a pekáčov najvyššej kvality s veľmi vydareným dizajnom. Nedávno tento výrobca priniesol na trh novú sadu hrncov spolu s čajníkmi, kastrólmi a hrnčekmi. Všetky majú spoločný dizajn, založený na jednoduchom a čistom bielom podklade, ktorý dopĺňa na niektorých z nich modrý okraj.
Dajú sa vykurovacie telesá vylepšiť?Kinekus
Dajú sa vykurovacie telesá vylepšiť?
Všeobecne
Ak sa niekto rozhodne zostať pri vykurovaní tuhými palivami v časoch, keď je k dispozícii pohodlné vykurovanie plynom či elektrinou, alebo dokonca rekuperácia a tepelné čerpadlá, musí vedieť, prečo to robí. Môže to byť hľadanie ekologického riešenia (lebo drevo je v u nás ľahko dostupné ekologické palivo). Alebo to môže byť obľuba jednoduchých riešení, ktoré síce nemusia byť pohodlné, ale sú robustné, odolné a čosi vydržia. Tretím dôvodom môže byť hľadanie úsporných riešení.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY