Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Ideálne počasie na nový bazénKinekus
Ideálne počasie na nový bazén
Všeobecne
Je to tak. Leto ešte ani zďaleka nepovedalo posledné slovo. Vysoké teploty nás budú trápiť ešte najmenej niekoľko týždňov. A počasie vhodné na osvieženie v bazéne tu bude pri troche šťastia ešte najmenej dva mesiace. A existuje vôbec ideálnejší čas na kúpu bazéna ako horúce leto?
Desimo Duo -  účinný proti slimákomKinekus
Desimo Duo - účinný proti slimákom
Všeobecne
Nebaví vás každé ráno sledovať, ako sú znova zničené už tretie sadenice v záhrade. Alebo ako sú okrasné rastliny zničené až do miery, že nie sú ani okrasné? Vlastne, že nie sú v záhone vôbec? Príčinou sú najmä žravé slizovce iberské (hnedé slimáky “bezdomovce”), ale aj iné druhy slimákov.
Ako sušiť huby a bylinky prírodne a efektívne? Vyskúšajte siete na sušenieKinekus
Ako sušiť huby a bylinky prírodne a efektívne? Vyskúšajte siete na sušenie
Všeobecne
Ako správne a jednoducho sušiť doma bylinky alebo huby?
Ako sa starať o vodu v bazéneKinekus
Ako sa starať o vodu v bazéne
Všeobecne
Bazén sa stal samozrejmou súčasťou domov v mestách aj na vidieku. Nových majiteľov však často trápia problémy s kvalitou vody. Pre všetkých novopečených, ale aj zaslúžilejších majiteľov bazénov prinášame tento text. Odpovedá na najčastejšie otázky ohľadom starostlivosti o bazén a najmä vodu v ňom.
Kompletná chémia pre bazényKinekus
Kompletná chémia pre bazény
Všeobecne
Keďže leto je časom vodného oddychu, do sortimentu samozrejme pribudla aj bazénová chémia - samozrejme bezchlórová.
LED záhradné svetloKinekus
LED záhradné svetlo
Všeobecne
Ak chcete tráviť čas na večernej terase, možno nezaškodí vyčarovať na nej kúsok tropickej či subtropickej romantiky.
Ako pestovať chrenKinekus
Ako pestovať chren
Všeobecne
Chren je klasika. Typická zelenina našich záhrad a typická korenina našich stolov, hoci skôr tých tradično-sviatočných. Pestuje sa už od staroveku (a možno od praveku). Okrem výraznej arómy a ostrej chuti má (podobne ako väčšina byliniek/korenín, aj významné zdravotné účinky. Ako sa k chrenu dopracovať a ako ho pestovať?
Letné novinky v sortimenteKinekus
Letné novinky v sortimente
Všeobecne
Do sortimentu spoločnosti Kinekus pribúdajú každý deň novinky. Dnes vám ponúkame krátky výber z noviniek v sortimente, určených pre letnú sezónu. A podotýkame, že sa jedná o veľmi skromný výber. Ak ich chcete vidieť skutočne všetky, navštívte naše predajne, prípadne e-shop.
Varíme kotlíkový guláš + receptKinekus
Varíme kotlíkový guláš + recept
Všeobecne
Televízne reklamy nás aj niekoľkokrát denne upozorňujú, že správny hokejista a isto aj fanúšik si rád dá “fajný kotlíkový”. Ale ako sa dobrý kotlíkový guláš pripravuje, to už reklama nespomína. Možno preto, že každý má svoj vlastný a jediný správny recept na guláš. A tak to má byť.
Hnojivá v záhradeKinekus
Hnojivá v záhrade
Všeobecne
Bohatá úroda a nádherne rozkvitnuté kvety sú cieľom každého záhradkára. Aby sme v záhrade tento cieľ dosiahli, musia mať rastliny potrebnú výživu v správnom čase, správnom množstve a správnom pomere. Dnešná ponuka hnojív je veľmi široká a je možné zohnať špecializované hnojivo takmer na každý druh pestovaných rastlín - či už okrasných alebo úžitkových. Pozrime sa teraz, aké sú základné pravidlá hnojenia
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY