Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Ako urobiť z trávnika záhonKinekus
Ako urobiť z trávnika záhon
Všeobecne
Trávnatá plocha je najjednoduchší spôsob, ako sa zbaviť starostí so záhradou. V prírodnom, alebo prírode blízkom stave je trávnatý porast vo forme lúky ekologický - rastú na ňom nie len trávy, ale aj iné byliny a všetky spolu sú spásané rôznymi druhmi bylinožravcov. Prírodný lúčny trávnik má však estetické “nevýhody”. Nie je nízky, takže sa na ňom nedá len tak ľahko športovať a nie je ani vždyzelený, alebo aspoň “celéletozelený”. Lúka stredného pásma v strednej Európe skrátka vyschne, ak nie je extrémne vlhké leto. Preto, aby sme mali estetický dojem na jednotku, pretvárame trávniky a s nimi celé mestá, predmestia a dediny na umelý trávnik. Nie je prirodzený, takže potrebuje hnojenie, zalievanie a nedajbože, ak sa podeň nasťahuje krtko.
Ako stihnúť všetky jarné práceKinekus
Ako stihnúť všetky jarné práce
Všeobecne
Jarné práce sú po období zimného oddychu vítanou zmenou pre každého záhradkára. Ale aj nezáhradkári isto radi využijú príležitosť, rozhýbať si kosti na jarnom slniečku a ešte pritom prispieť k spestreniu rodinného stola. Alebo k výzdobe dvora a záhrady. Čo však urobiť preto, aby nás práce neprevalcovali? Nikto nechce namiesto dobrého pocitu a príjemnej únavy po vykonanej práci skončiť v záhrade, kde nič nie je hotové a niektoré jej časti vám prerastajú cez hlavu. Doslova. Aby sa vám to nestalo, čítajte ďalej.
Pre vašich psích maznáčikovKinekus
Pre vašich psích maznáčikov
Všeobecne
V sortimente spoločnosti Kinekus sa nájde množstvo tovaru, určeného pre zvieratá. Alebo skôr na ich chov, pretože sa jedná o hospodárske zvieratá a plot nie je niečo, čo by králiky či sliepky práve tešilo. Najnovšie prírastky do sortimentu sú iné. Vodítko pre psíka neznamená obmedzenie. Naopak, je to niečo, na čo každý psík reaguje nadšeným vyskakovaním a krútením chvostom. Vodítko totiž znamená vychádzku a na tú sa teší.
Návody na výrobu domácich repelentovKinekus
Návody na výrobu domácich repelentov
Všeobecne
Pripravte sa na leto a vyrobte si účinný domáci repelent, ktorý odpudí komáre, kliešte aj iný dotieravý hmyz.
Ekologické hnojivá z vermikompostuKinekus
Ekologické hnojivá z vermikompostu
Všeobecne
Aj keď astronomická jar si musí ešte počkať, tá skutočná - totiž v prírode - už začala. Ozývajú sa vtáky, kvitnú prvé kvety a stromy. Zatiaľ síce nenápadne, ale predsa. Jar je tu. A ohlasujú to aj prvé odvážne spevavce, ktoré už zima začala nudiť. A každý záhradkár v takom čase vyrazí do záhrady, pretože sa nudí tiež. Sezóna skrátka začína a treba hnojiť. Preto prinášame nové ekologické hnojivá z vermikompostu. A od slovenského výrobcu.
Gazdovský substrátKinekus
Gazdovský substrát
Všeobecne
Základom každej dobrej úrody je sadivo a hnojivo. A to druhé azda ešte viac. Lebo akákoľvek by bola sadba, bez hnojiva by bola ničím. A to pre hospodára znamená, že sa má obzerať po sadbe a aj po tom, čím prispeje k tomu, aby sadba priniesla čo najlepšiu úrodu. Tentokrát prinášame ekologický substrát od slovenského výrobcu.
Detské ruksačikyKinekus
Detské ruksačiky
Všeobecne
Do našej ponuky sme zaradili nevyhnutnú pomôcku pre vychádzky do prírody, či na cestu do škôlky alebo na detské ihrisko. Detské ruksačiky.
Sada hrnčekov v stojaneKinekus
Sada hrnčekov v stojane
Všeobecne
Teplý nápoj najlepšie padne v zime. Či už za oknom prší, fúka vietor, chumelí sa alebo mrzne, až praští. Vždy je dobre stáť za oknom a dívať sa do nepohody so šálkou čaju alebo kávy v ruke.
Sada vianočných dózKinekus
Sada vianočných dóz
Všeobecne
Ako v domácnostiach stále viac rozvoniavajú vianočné koláčiky a prežívajú do Vianoc len vďaka adventným predsavzatiam stravníkov, stále naliehavejšie sa ozýva otázka: kam s nimi?
Nitrolové rukaviceKinekus
Nitrolové rukavice
Všeobecne
Ešte pred pár rokmi o nitrilových rukaviciach vedelo len pár špecialistov. S príchodom pandémie sa používanie ochranných rukavíc a aj rozlišovanie jednotlivých typov a materiálov dostalo na úroveň všeobecného vzdelania.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY