Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
1
0

Desimo Duo - účinný proti slimákom

Všeobecne

Účinná obrana proti tejto pliage záhrad bola donedávna len vo svete fantázie. Vymýšľali sa preto rôzne receptúry, jedna zvláštnejšia a menej účinná ako druhá. Skúšali sa medené drôty a deväťvoltové baterky, kávový sós, kuracie škrupiny, soľ a ktovie čo ešte.
Ako vieme, nič z toho nefunguje, aspoň nie dlhodobo.
Účinnejšie sú zberové metódy. Či už zber vajíčok slimákov pod kameňmi, doskami, alebo inými špeciálne pripravenými krytmi, ktoré slimáky obľubujú. Zaujímavé je tiež použitie kačíc - indických bežcov.
Nie každý však má priestor, čas a nervy na to, aby vypustíl do svojej okrasnej záhrady húf kačiek, ktoré sa tiež nesprávajú k záhrade šetrne.



Moderným a účinným riešením problému so slimákmi a zlizovcami sú požerové návnady.
Fungujú na rovnakom princípe, ako návnady na lov hlodavcov. Stačí ich rozsypať po záhone.
Návnady slizovcom chutia a preto ich lákajú. Návnady vo forme granúl sú nenápadné, takže v záhrade “nekričia”.
Desimo Duo je návnada, ktorá je mimoriadne účinná, preto je veľmi ľahké “predávkovať” ňou záhradu. Maximálna dávka je preto len  2,8 gramu na štvorcový meter počas jedného roka.

Návnady dávkujeme sedem dní pred sadením či siatím plodiny a potom po vzídení. Pri opakovanom dávkovaní je interval minimálne 5 dní.
Vzhľadom na vysokú účinnosť je preto možno najvhodnejšou taktikou začať s dávkovaním navnad až po objavení sa prvých slimákov alebo stôp po ich nežiadúcej činnosti.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY