Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Lapač hmyzu na terasuKinekus
Lapač hmyzu na terasu
Všeobecne
Letné počasie a letné práce si často priam vynucujú, aby zostali dvere otvorené. A otvorené dvere znamenajú širokú pozvánku pre denný aj nočný hmyz, ktorý je lákaný buď vôňami varených či zaváraných dobrôt, alebo ho láka hodovanie na ľudskej krvi. V niektorých obdobiach roka môže byť (najmä v regiónoch s veľkými voľnými plochami) večerný relax na terase takmer vylúčený.
Lis na plastové fľaše a plechovkyKinekus
Lis na plastové fľaše a plechovky
Všeobecne
Separovaný zber plastov so sebou prináša problém. Objemný problém. Totiž, pri separovaní fliaš a plechovíc skladujeme vo vreciach veľký objem vzduchu a veľmi malý objem skutočného plnokrvného materiálu určeného na recykláciu. Riešenie? Lis.
Ako uskladniť potraviny? Taniere a fólia alebo dózy a úložné boxy?Kinekus
Ako uskladniť potraviny? Taniere a fólia alebo dózy a úložné boxy?
Všeobecne
Tipy a triky, ako na skladovanie potravín. Ktoré z nich uskladňovať na tmavých a chladných miestach, a ktoré patria do chladničky? Kedy možno použiť taniere prikryté fóliou na potraviny a kedy radšej využiť plastové úložné boxy a dózy?
Ako na hlodavce v záhrade – kvalitné pasceKinekus
Ako na hlodavce v záhrade – kvalitné pasce
Všeobecne
Máte na záhrade hlodavce? Nepomáha ani kvalitné oplotenie, ktoré ste okolo pozemku postavili? Už vám lezú na nervy tak, že ste začali brúsiť všetky nože, aby ste ich vlastnoručne pochytali? Nemusíte sa trápiť! Odložte nože naspäť do zásuviek – poradíme vám, ako si s hlodavcami poradiť.
Skrášlite si záhradu záhradnými dekoráciamiKinekus
Skrášlite si záhradu záhradnými dekoráciami
Všeobecne
Predstavte si, že sedíte vo svojej záhradke. Trávnik je pokosený, nikde žiadne krtince, žiadne lístie na zemi, záhradné kvety sú práve v plnom kvete, oplotenie je čisté – takmer ako nové. Niečo tomu chýba? Možno ohnisko na kraji trávnika a nad ním kotlík na guláš plný chutného „gulášiku“? Prípadne detský záhradný domček, v ktorom by sa mohli vyšantiť vaše ratolesti...Alebo pekné záhradné dekorácie? Pozrime sa na to, ako spestriť a dekorovať vašu záhradku.
Ako ideálne ugrilovať mäso na drevenom uhlí?Kinekus
Ako ideálne ugrilovať mäso na drevenom uhlí?
Všeobecne
S príchodom teplejšieho počasia sa ľudia začínajú pomaly presúvať von do svojich záhrad. Sadia, starajú sa o záhradky a relaxujú v prírode, ktorá sa budí. Spolu s príchodom letného obdobia sa začína aj grilovacia sezóna. Milovníci chutných pokrmov vyťahujú grily. My vám prinášame návod ako sa stať majstrom s grilom na drevené uhlie.
Ako vybrať správne hnojivo na rôzne typy sadenia?Kinekus
Ako vybrať správne hnojivo na rôzne typy sadenia?
Všeobecne
Sadenie a pestovanie sú veľmi obľúbenou činnosťou. Dá sa pri nich skvelo zrelaxovať a oddýchnuť. Nehovoriac o skvelom pocite z vlastne vypestovaných plodín. Na to, aby boli vaše výsledky čo najlepšie, potrebujete správne hnojivo. Práve to je základom úspechu. Ako si ho vybrať?
7 parametrov, ktoré si všimnite pred výberom záhradného nábytkuKinekus
7 parametrov, ktoré si všimnite pred výberom záhradného nábytku
Všeobecne
Leto už dýcha jari na chrbát a chce sa ukázať v plnej paráde. Preto je najvyšší čas začať myslieť na kvalitný záhradný nábytok. Na trhu existujú stovky typov a druhov, čo nás pri výbere a kúpe robí nerozhodnými. Nájdite si chvíľu čas, popremýšľajte a nakupujte efektívne. Máme pre vás zopár tipov, ktoré vám pri výbere môžu pomôcť.
Doplňte svoje chovateľské vybavenieKinekus
Doplňte svoje chovateľské vybavenie
Všeobecne
Chovateľská sezóna je naplno rozbehnutá. Liahne a chovatelia ponúkajú kuriatka a ďalšie druhy hydiny v priaznivých cenách a s takými možnosťami výberu, aké tu zasa rok nebudú. Nie je lepšia príležitosť na začatie chovu ako apríl a máj.
Účinná pasca na slimákyKinekus
Účinná pasca na slimáky
Všeobecne
Slimáky, ale najmä slizniaky sa v posledných rokoch stali skutočnou pohromou záhrad. A pohroma sa bude ďalej šíriť, pokiaľ nezasiahnete. Jedným z overených postupov je zber vajíčok. Čo však s už vyliahnutými slimákmi? Na ne existuje jediná pomoc - pasca.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY