Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Ako vybrať záhradný nábytok – vyberáme vhodný materiálKinekus
Ako vybrať záhradný nábytok – vyberáme vhodný materiál
Končiace sa leto a prichádzajúca jeseň býva obdobím zliav a výpredajov záhradného nábytku. Preto je vhodné zamyslieť sa nad tým, aký materiál bude najvhodnejšie zvoliť vo vašom prípde.
Uvarte si kotlíkový guláš priamo vo vašej záhrade – kotlíky na guláš pre každéhoKinekus
Uvarte si kotlíkový guláš priamo vo vašej záhrade – kotlíky na guláš pre každého
Všeobecne
Ako si spraviť úžasný kotlíkový guláš priamo na záhrade? Treba sa zamerať na vhodné kotlíky na guláš a na správny recept alebo ovplyvní čaro „guláš párty“ aj niečo iné?
Páska na opravu fóliovníkaKinekus
Páska na opravu fóliovníka
Všeobecne
Nestabilné počasie tento rok pokračuje a k ostatným nepriateľom záhradkárov sa pridali aj letné búrky. A preto treba v domácnosti aj niečo na rýchle a pritom odolné opravy. Napríklad odolnú pásku.
Výborná citronádaKinekus
Výborná citronáda
Počas horúcich letných dní vám isto padne vhod výborná citronáda. Osvieži vás a preberie vás k životu aj keď bude vonku viac ako 30 °C.
Nová sekera v ponukeKinekus
Nová sekera v ponuke
Všeobecne
Leto sa prehuplo do druhej polovice júla a to pre všetkých gazdov znamená, že sa treba chystať na zimu. Nie len zbierať záhradné a lesné plody, ale pripravovať sa aj na chladné zimné počasie. A na to treba sekery.
Vytvorte si v záhrade malý kúsok raja –záhradné hojdačky...Kinekus
Vytvorte si v záhrade malý kúsok raja –záhradné hojdačky...
Postavte záhradnú hojdačku do záhrady alebo uviažte hojdaciu sieť medzi dve jablonky vo vašom ovocnom sade. Pripravte si exotický nápoj, „uvelebte sa“ v hojdačke či sieti, vezmite si veľký slamený klobúk, zavrite oči a cíťte sa aspoň na chvíľu ako v tropickom „raji“.
Ponuka bazénov a príslušenstvaKinekus
Ponuka bazénov a príslušenstva
Všeobecne
Vybrať si z ponuky bazénov je veda. Otázky typu, ktorý bazén je najlepší či rebríček top 10 najlepších bazénov zvyčajne nie sú dobrým vodítkom. Prečo? Nezohľadňujú všetky požiadavky, ktoré môže mať majiteľ a ani možnosti, ktoré mu napríklad ponúka jeho pozemok.
Pergola s lavičkouKinekus
Pergola s lavičkou
Všeobecne
Záhradní architekti sa zhodujú na tom, že kým nie je záhrada miestom pre život, je tak trochu zbytočná. Ale čo znamená “miesto pre život”?
Ako sa starať o kuriatka - starostlivosť v prvých dňochKinekus
Ako sa starať o kuriatka - starostlivosť v prvých dňoch
Všeobecne
Ako liahnuť kuriatka, sme si povedali v minulom článku. Dnes sa pozrieme na to, akú starostlivosť kuriatkam dopriať, aby z nich vyrástli krásne sliepočky/kohútikovia.
Osvojte si umenie správneho zavlažovania záhradyKinekus
Osvojte si umenie správneho zavlažovania záhrady
Všeobecne
Obdobia vysokých teplôt a veľkého sucha trápia každoročne mnohých záhradkárov. V boji proti tomuto problému pomôže len pravidelné a správne zavlažovanie. To môžete vykonávať pomocou hadice na vodu alebo automatickým systémom. Pri polievaní netreba zabúdať na základné pravidlá. Poznáte ich všetky?
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY