Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
1
0

Výborná citronáda

Počas horúcich letných dní vám isto padne vhod výborná citronáda. Osvieži vás a preberie vás k životu aj keď bude vonku viac ako 30 °C.

Citronáda, inak nazývaná aj citrónová limonáda, je osvedčený nápoj na horúce dni. Jej príprava je rýchla a postačia vám pri nej jednoduché domáce potreby ako lis na ovocie, nože, doska na krájanie, taniere alebo úložné boxy. Nenáročné je aj servírovanie - stačí, ak použijete sklené džbány a číre či pestrofarebné poháre so slamkou. Navyše, pokiaľ by ste limonádu chceli udržať dlhšie chladnú a chutnú, poslúži vám na to obyčajná termoska, ktorá citronádu udrží chladnú aj niekoľko hodín.

doska na krájanie, citrón, citróny, vynikajúca citronádaRecept za milión, ktorý vás nevyjde draho

Ingrediencie: 1 citrón, 1 džbán čistej vody

Domáce potreby: doska na krájanie, ostré nože, džbán, poháre so slamkou

Postup: Úplne najchutnejší a pritom najlacnejší recept na výbronú citronádu poznali už naše babičky. Stačí, ak umyjete citrón, na doske na krájanie ich nakrájate, naplníte džbán čistou studenou vodou a vložíte kúsky citrónu. Aby nápoj chutil ešte osviežujúcejšie, pred podávaním ho môžete ešte na chvíľu vložiť do chladničky.

Tip: Ak chcete, aby citronáda vyzerala naozaj efektívne, použite pri krájaní ostré nože a citrón nakrájajte na krásne tenké kolieska.

 

taniere, tanier, citrón, citróny, vynikajúca citronádaOsviežujúci mix

Ingrediencie: 2 citróny (+1/2 na dozdobenie), hrsť listov čerstvej medovky, biely a hnedý kryštálový cukor, 1 džbán čistej vody

Domáce potreby: doska na krájanie, ostré nože, taniere (alebo iné úložné boxy), lis na ovocie, džbán, poháre so slamkou

Postup: Pokiaľ máte chuť na niečo modernejšie, spravte si sladký mix z citrónov a z čertvej medovky. Jeden citrón ošúpte a nechajte prejsť cez lis na ovocie. Druhý nakrájajte na kocky a odložte nabok na taniere (alebo do iných úložných boxov). Ďalej rozložte lístky medovky na dosku na krájanie (pár lístkov môžete odložiť bokom na ozdobu). Ostrými nožíkmi potom rozdrvte medovku na malinké kúsky. Do džbánu napustite čistú a čo najchladnejšiu vodu, vložte doňho kocky citrónu a vlejte citrónovú štavu. Keď budete do džbánu vkladať medovku, dbajte na to, aby ste doň spolu s rozdrvenými lístkami vyliali aj štavu, ktorú lístky pri drvení pustili. Potom všetko zmiešajte. Takto pripravená výborná citronáda ešte viac pošteklí chuťové poháriky, pokiaľ do nej prisypete pár lyžičiek hnedého cukru, poriadne ju zamiešate a necháte ju aspoň hodinku, dve, postáť pri izbovej teplote. Potom ju môžete dať schladiť do chladničky a podávať.

pohár na vodu, citronádu, výborná citronáda, citróny pohár na vodu, citronádu, vynikajúca citronáda, citróny  

Tip: Pred podávaním ozdobte každý pohár tenkým kolieskom citróna a lískami čerstvej medovky. Ak obľubujete sladšiu verziu nápoja, môžete okraje pohárov pred dozdobením najskôr namočiť do citrónovej šťavy a potom do bieleho kryštálového cukru. Potom poháre rovnako dozdobte kolieskom citróna a pár lístkami čerstvej medovky.

Ak ani vy nezvládate vysoké teploty, určite vás skvleo schladí výborná citronáda, ktorú si môžete pripraviť podľa nami overených receptov. Na tú najlepšiu vám postačí pár citrónov, studená voda a základné domáce potreby. A pokiaľ budete chcieť, môžete si takto prichystanú citronádu vziať aj na cesty. Termoska ju udrží čerstvú a chladnú aj niekoľko hodín a vy sa tak môžete tešiť z osviežujúceho nápoja aj na horúcej pláži alebo po náročnej turistike.

termoska na horúci aj studený nápoj - keep cool or stay hot termoska v tvare plechovky

 

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY