Práve teraz ZĽAVA 10% úplne na všetko s kódom JAR10. Platí pre objednávky online - kuriér, Packeta. Neplatí pre osobný odber. 

Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Záhrada
Kinekus
0
0

Uvarte si kotlíkový guláš priamo vo vašej záhrade – kotlíky na guláš pre každého

Všeobecne

Ako si spraviť úžasný kotlíkový guláš priamo na záhrade? Treba sa zamerať na vhodné kotlíky na guláš a na správny recept alebo ovplyvní čaro „guláš párty“ aj niečo iné?

„Guláš párty“ priamo vo vašej záhrade? To vôbec nie je zlý nápad. A dokonca nie je neuskutočniteľný. Všetko, čo potrebujete je správny kotlík na guláš, pekné ohnisko, dobrý recept a kvalitné ingrediencie. Keď k tomu všetkému primiešate elán a chuť baviť sa, určite bude vaša „gulášová párty“ nezabudnuteľným zážitkom.

ohnisko oceľovéKrásne ohnisko = správna atmosféra

Pri varení gulášu je síce základom kotlík na guláš, no aj krásne ohnisko vie vyčarovať správnu atmosféru.

Vytvorte si klasické ohnisko pomocou skál zo záhrady či z okolia, alebo stavte na bezpečnejšiu verziu a vyberte si hotové ohnisko. Predídete vďaka nemu úniku iskričiek pomedzi kamene počas varenia gulášu i počas „opekačky“ a zároveň obohatíte svoju záhradku o skvelý dizajnový doplnok.

nerezový kotlík na gulášSmaltovaný kotlík na guláš alebo nerezový?

V prípade, že si chcete uvariť guláš vo vašej záhradke, táto otázka nie je až taká podstatná.

Výhoda nerezového kotlíka oproti smaltovanému je totiž najmä v jeho odolnosti. Zvýšená odolnosť sa síce odráža na cene nerezových kotlíkov, no keby ste ho chceli brať na miesta s väčším rizikom poškrabania či pádu, určite sa vám jeho kúpa oplatí. Nerezový kotlík na guláš totiž môžete používať aj keby sa vám ho nechtiac podarilo poškrabať a podobne.

No ak rátate s tým, že váš kotlík na guláš ostane prevažne vo vašej záhradke, nemusíte sa báť ani starej klasiky, smaltovaného kotlíka, ktorý vašej „guláš párty“ dodá poriadnu atmosféru.

smaltovaný kotlík na guláš

Aké veľké kotlíky na guláš sa dajú nájsť na trhu?

Kotlíky na guláš sa dnes vyrábajú v najrôznejších veľkostiach – doslova od tých najmenších kotlíkov, vhodných na prípravu 1 – 2 porcií, až po kotle na guláš, v ktorých pripravíte porcie pre celý zástup ľudí.

Na takú bežnú „gulášku“ vám však postačí kotol na guláš vo veľkosti od 8 do 10 (prípadne 13 alebo 16) litrov, podľa toho, či chcete uvariť guláš pre štyroch (napríklad namiesto nedeľného obeda) alebo chcete pohostiť celú rodinu, vrátane vašich skvelých susedov.

PS: Vyskúšajte náš chutný recept na kotlíkový guláš

Keď už budete mať všetko prichystané, určite by ste sa začali obzerať po dobrom recepte. Aby ste nemuseli dlho hľadať, jeden vám prinášame aj tu:

Ingrediencie:

  • ½ kg cibule
  • ½ kg hovädzieho mäsa
  • ½ kg bravčového mäsa
  • 1 kg zemiakov
  • 3 lyžice oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • sladká červená paprika
  • ďalšie koreniny podľa chuti

Postup:

Očistíme, umyjeme a pripravíme ingrediencie – cibuľu nakrájame na malé kúsky, mäso a zemiaky nakrájame na kocky. Na oleji speníme cibuľu. Keď je cibuľka opražená do zlata, pridáme hovädzie mäso, ktoré mierne osmahneme, zalejeme vodou a varíme asi ½ hodiny. Potom pridáme bravčové mäso a za hrsť nakrájaných zemiakov, osolíme, okoreníme, pridáme sladkej papriky  (prípadne pridáme aj ďalšie koreniny – podľa chuti) a prikryté varíme ďalšiu hodinu až hodinu a pól, z času na čas premiešame a podlejeme vodou. Keď je mäsko takmer hotové, pridáme zvyšné zemiaky, opäť zalejeme vodou, prípadne dokoreníme, a ešte aspoň pol hodiny varíme. Po pól hodine skúsime, či sú mäso a zemiaky uvarené (mali by byť mäkké a mali by sa dať ľahko krájať). Keď je guláš hotový, nakladáme na taniere a užívame si úžasnú vôňu a chuť

  1. nerezový kotlík na guláš
Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY