Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Záhrada
Kinekus
2
0

Skrášlite si záhradu záhradnými dekoráciami

Všeobecne

Predstavte si, že sedíte vo svojej záhradke. Trávnik je pokosený, nikde žiadne krtince, žiadne lístie na zemi, záhradné kvety sú práve v plnom kvete, oplotenie je čisté – takmer ako nové. Niečo tomu chýba? Možno ohnisko na kraji trávnika a nad ním kotlík na guláš plný chutného „gulášiku“? Prípadne detský záhradný domček, v ktorom by sa mohli vyšantiť vaše ratolesti...Alebo pekné záhradné dekorácie? Pozrime sa na to, ako spestriť a dekorovať vašu záhradku.

Ohnisko ako miesto stretnutia

Moderné ohnisko môže byť veľmi vkusným a zároveň užitočným doplnkom na vašej záhrade. Možno by ste sa čudovali, ale v súčasnosti môže byť aj ohnisko naozaj bezpečnou "dekoráciou". 

ohnisko z ocele - dekorácia do záhrady, ale aj bezpečné ohnisko

Navyše, na to, aby ste si takéto ohnisko vytvorili dnes už nemusíte vynaložiť veľa energie, zbierať kamene po celom okolí a starať sa o to či sú uložené presne vedľa seba, či cez medzery neunikne oheň... Dnes si už môžete zakúpiť hotové ohnisko, pri ktorom sa budete cítiť naozaj v bezpečí. A máme aj ďalšiu radu. Ak sa vám počas horúcich letných dní nebude chcieť sedieť pri horúcom ohnisku a opekať špekačky, skúste nad ohnisko postaviť kotlík na guláš, pri ktorom určite nemusíte stáť počas celého varenia. A navyše to bude chutná zmena, ktorú určite ocení aj vaša návšteva!

Detský záhradný domček pre vaše i susedove deti

detský záhradný domček

 

Keď sme už pri tej návšteve. Stáva sa vám, že vám po dvore pobehujú vaše deti či vnúčence aj s kamarátmi s okolia? Ak si chcete nachvíľu vydýchnuť a nechcete sa strachovať, na ktorý strom budú liezť najbližšie, doprajte im zábavu „na zemi“. Detský záhradný domček je v tom prípade ideálnym doplnkom. Deti sa v  ňom môžu dosýta vyhrať či už sa budú hrať na dospelých (a vytvoria si v domčeku vlastný „domov“), alebo ho využijú na schovávačku.

Obohaťte svoju záhradu o nové záhradné kvety

Zakryte záhradnými kvetmi staré oplotenie a osviežte nimi okolie trávnika. Dokonca aj sedenie pri ohnisku môžete obkolesiť kvetinovým záhonom, aby ste mali z tohto miesta radosť nielen večer, ale aj cez deň, keď budú všetky kvety rozkvitnuté. 

záhradné kvety

Doprajte svojim očiam pôžitok zo záplavy farebných kvetov, ktoré vás budú tešiť každý rok – už vtedy, keď sa začnú prebúdzať, aj vtedy, keď budú v plnom kvete. Ak už kvetinový sad máte, nikdy nie je neskoro obohatiť ho o nové záhradné kvety, napríklad o také, ktorých kvety vám budú robiť radosť v úplne inú ročnú dobu než tie, ktoré už máte vysadené. Pokiaľ ste sa podľa našej rady rozhodli pre detský záhradný domček, môžete vysadiť záhradné kvety aj okolo neho, aby mali deti pocit, že majú nielen vlastný domček, ale aj vlastnú záhradku.

Záhradné dekorácie používajte s citom

Vkusne a vhodne rozložené záhradné dekorácie pôsobia veľmi príjemne a osviežujúco. Avšak v prípade, že by ste ich použili priveľa, mohlo by sa stať, že by v očiach návštevníka pôsobili nanútene.  Ak ale použijete záhradné dekorácie  na správnych miestach a vo vhodnej miere, môžete nimi v záhradke vyčarovať tú správnu atmosféru. 

dekoračný plot, oplotenie do záhrady

 K detskému záhradnému domčeku možno napríklad postaviť (alebo zapichnúť do zeme) imitácie drobných či väčších zvieratiek, ktoré sa budú pekne vynímať aj v kvetinovom záhone. Pri hojdačke a pri sedení si s vami radi „posedia“ záhradní trpaslíci. Okolo oplotenia zas môžete rozostaviť ozdobné stojany na kvety s pestrofarebnými kvetmi. Nezabudnite však, že akékoľvek záhradné dekorácie by mali byť využívané s citom, aby sa z nich nestali gýčové doplnky, ale naopak, aby záhradku naozaj osviežili.

Dúfame, že vás naše tipy nadchli a hneď sa pustíte do skrášľovania vašej záhrady. Záhradné dekorácie používajte naozaj s citom – nepreháňajte to s nimi – no napriek tomu do výberu zapojte svoje srdce a svoje predstavy. Na dlhé chvíle si v záhradke založte ohnisko, nad ktoré postavítekotlík na guláš, aby ste po dokončení záhradky mohli osláviť svoju rekonštrukciu spolu s partiou dobrých kamarátov. No a napokon môžete pre deti pripraviť prekvapenie a zabezpečiť imdetský záhradný domček, záhradné kvety do ich „záhradky“ a pokojne aj bezpečné malé oplotenie, ktoré im dodá pocit, že sú už naozaj ako vy – dospelí.

záhradné dekorácie - postavička, chlapček, kvetináč - obal

 
Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY