Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
0
0

Lis na plastové fľaše a plechovky

Všeobecne

Separovaný zber plastov so sebou prináša problém. Objemný problém. Totiž, pri separovaní plastových fliaš aj kovových plechovíc (zámerne píšeme kovových, pretože zďaleka nie všetky nápojové plechovky sú dnes vyrábané z hliníka) väčšinu času tradične skladujeme vo vreciach veľký objem vzduchu a veľmi malý objem skutočného plnokrvného materiálu určeného na recykláciu.
A tento objem môže byť v závislosti od stravovacích návykov a času zberu separovaných plastových fliaš aj nie úplne nepodstatný ak nechceme priamo povedať že veľký.
Štandardné riešenia sú dve. Prvým je obmedzenie spotreby balenej vody a kolových nápojov. Druhým, jednoduchším riešením je lis na PET fľaše. Stačí fľašu vložiť, založiť vrchný diel, zatlačiť a voilá, fľaša či plechovka stratila aspoň tri štvrtiny svojho pôvodného objemu. Už ju stačí len založiť do vreca medzi ostatné, čakajúce na recykláciu.

Lis je vysoký 31 centimetrov a má priemer 15 centimetrov, takže zvládne zhltnúť 99 % bežne dostupných fliaš a nápojových plechoviek.
Na sklade máme aktuálne biele, čierne a hráškovo zelené lisy. Vzhľadom na rozmery a farebnosť nie je nutná žiadna montáž (ako pri iných typoch lisov. Stačí mať lis pripravený medzi ostatnými kuchynskými pomôckami - trebárs aj priamo na linke.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY