Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Blog

Tipy, triky, návody a dobré rady pre domácnosť, dieľňu i záhradu. To všetko nájdete na našom blogu. Čítajte, diskutujte a dajte nám vedieť, ktoré články sa vám páčia.

Polievanie záhradyKinekus
Polievanie záhrady
Všeobecne
Sucho a horúčava sú nepriateľmi záhrady. Polievanie záhrady je preto pri súčasných teplotách povinnosťou nie len pre záhradkára, ale pre každého, kto má čo i len črepník s balkónovými kvetmi.
Spokojný spánok pod moskytiérouKinekus
Spokojný spánok pod moskytiérou
Všeobecne
Človek bojuje s prírodou stále od počiatku svojho jestvovania. A nemyslíme teraz na nejaké duchovné boje v zmysle ovládania svojich vášní a pudov. S prírodou človek bojuje aj v najzákladnejšom fyzickom zmysle. V zmysle boja o vlastné prežitie - raz potrebuje teplo, inokedy chladiť, jesť či piť. A každý človek potrebuje aj pokojný spánok. O ten ho často oberajú komáre.
Vyrobte si tieňKinekus
Vyrobte si tieň
Všeobecne
Hoci bežná predstava úrodnej rozkvitnutej, úrodnej a prosperujúcej záhrady sa spája so slnečnými lúčmi, nie vždy je Slnko to, čo rastliny, živočíchy a koniec koncov aj ľudia potrebujú v takom množstve, ako ho v lete dostávame. Ako hovorí stará múdrosť: Všetkého veľa škodí.
Zaváranie ovocia zdravoKinekus
Zaváranie ovocia zdravo
Všeobecne
Leto nám poskytuje také množstvo ovocia, že ho ani pri najväčšej snahe zvyčajne nestíhame zjesť. A tak to má byť. Ovocie totiž nie je určené len na okamžitú spotrebu. Správne zakonzervované má vydržať dovtedy, kým si nevychutnáme čerstvé plody ďalšej úrody.
Batérie systému ProkinKinekus
Batérie systému Prokin
Všeobecne
Akumulátory 18-voltového systému Prokin sú lítiové, presnejšie lítium-iónové (Li-ion). V súčasnosti sa využívajú ako zdroj energie v množstve prenosných elektrických zariadení od notebookov po búracie kladivá.
Záhrada ako miesto oddychuKinekus
Záhrada ako miesto oddychu
Všeobecne
Slovenská záhrada má jedno špecifikum. Totiž, že viac ako inde je rozdelená prísne podľa účelu. Akoby sme poznali len záhrady “pracovné”, čiže “role v intraviláne”, ktoré sú naplnené hriadkami so všetkou možnou zeleninou podľa toho, čo majiteľovi chutí, aké má skúsenosti či ochotu experimentovať. Tento typ záhrady však rýchlo hynie, pretože “všetko sa dá kúpiť v supermarkete”. A je škoda, že po úhyne úžitkovej záhrady sa záhrada nezmení aspoň na zónu oddychu. Často zostane mŕtvym priestorom, o ktorý “sa treba starať” a platiť zaň daň z nehnuteľnosti. A pritom je veľmi jednoduché vyrobiť zo záhrady priestor, kde sa dá príjemne tráviť čas.
Ako vybrať sud na voduKinekus
Ako vybrať sud na vodu
Všeobecne
Končí sa máj, ktorý bol v tomto roku mimoriadne chladný a bohatý na zrážky. Leto je pred dverami a to je čas začať uvažovať o tom, ako zabezpečiť pre záhradu v letných mesiacoch dostatok vody - a to tým najlacnejším spôsobom.
Aká je dobrá záhradná hojdačka?Kinekus
Aká je dobrá záhradná hojdačka?
Všeobecne
Kúpiť či nekúpiť záhradnú hojdačku? Toto rozhodnutie stojí pred každým majiteľom záhrady a takmer každý na ňu potrebuje dostať odpoveď. A väčšinou kladnú.
Taniere a sady tanierov: Ako ich vybrať?Kinekus
Taniere a sady tanierov: Ako ich vybrať?
Nákup výbavy do kuchyne je investíciou na dlhšie obdobie. Dôležitým faktorom je vkus obyvateľov domácnosti a z časti aj ich šikovnosť. Taniere a sady tanierov ale zostávajú po pár mesiacoch či rokoch neúplné a niekedy je načase povedať si: Potrebujeme nové taniere.
Kôš na prádlo: Špinavá aj čistá bielizeň má svoje miestoKinekus
Kôš na prádlo: Špinavá aj čistá bielizeň má svoje miesto
Zbieranie špinavej bielizne je sobotnou tradíciou pre všetkých, ktorí tento deň trávia domácimi prácami. Kôš na prádlo je plný a vy pobehujete po byte či dome a vyťahujete zo všetkých škár zabudnuté tričká, ponožky či iné oblečenie. Špinavá bielizeň musí mať svoje miesto a rovnako tak aj tá voňavá a vysušená.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY