Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
0
0

Elegantné LED reflektory

Výhody LED svietidiel sú už všetkým známe.
Staré dobré Edisonove žiarovky boli moderné pred sto rokmi - zmierme sa s tým.
Dnes naozaj nie je dôvod vyrábať svetlo takým “primitívnym” spôsobom, ako je žeravenie drôtu. (Čo je len krok od osvetľovania elektrickým oblúkom). V slove “žeravenie” je povedané všetko. Klasická žiarovka vytvára primárne teplo a svetlo je len akýsi odpadový produkt tohto energeticky mimoriadne náročného procesu. Či chceme, alebo nie, je totiž pomer dosiahnutého svetla k spotrebovanej energii pri klasickej žiarovke vždy biedny.
LED, čiže svetlo vyžarujúca dióda je podstatne modernejší zdroj svetla. Využíva emitovanie fotónov elektrónmi pri prechode diódou. Samozrejme diódy sú široko rozšírené elektrosúčiastky a LED sú len ich podskupinou. Ale podstatnou.


Ich energetická výhodnosť a stále sa zlepšujúca trvácnosť z nich za niekoľko rokov urobili lídra na trhu svetelných zdrojov.
LED reflektor je ďalšou evolúciou žiarovky. Viacero LED diód svietiacich v pomerne širokom uhle, ale stále smerom, ktorý chceme mať osvetlený - to znamená ďalšiu úsporu.
V Kinekuse ponúkame hneď niekoľko zaujímavých LED reflektorov.
Osobne sa mi najviac páči “rodinka” reflektorov s výkonmi 10, 20 a 30 wattov. Vzhľadom na svetelný tok sa jedná o ekvivalenty 60, 120 a 180-wattových žiaroviek. V prípade reflektorov, je ale treba zobrať na vedomie, že svetlo je usmernené v 120-stupňovom uhle a to znásobuje intenzitu osvetlenia.
Všetky tri reflektory sú dodávané s “teplotou svetla” 4200K, čiže v neutrálnej bielej farbe svetla.

Na takmer neobmedzené využitie v exteriéri sa hodia vďaka krytiu IP65, čo znamená ochranu aj proti intenzívne tryskajúcej vode.
Veľmi dobre sa však hodia aj do moderných dielní, garáží či ďalších technických priestorov.

Vďaka zadnému držiaku je montáž a nasmerovanie reflektora požadovaným smerom hračkou.

Ich cena začína na 5,5 eurách za 10-wattový reflektor.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY