Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
1
0

Výzdoba hrobov na dušičky: Ako vyrobiť veniec na hrob (postup)

Všeobecne

Jeseň a s ňou spojené dušičkové obdobie je čas, kedy o niečo viac myslíme na svojich najbližších, ktorí tu už nie sú s nami. V dnešnom článku sme si pre vás pripravili jednoduchý návod, ako vyrobiť veniec na hrob a uctiť si nim zosnulých najbližších.

Vhodné kvety na hrob

Zo živých kvetov sa najčastejšie do vencov na hrob zvyknú používať chryzantémy, aksamietnice, astry, vresy a klinčeky. Skombinovať ich môžete s čečinou, tujou či brečtanom. Ak sa rozhodnete pre veniec z umelých kvetov, môžete použiť takpovediac hocijaké druhy kvetov. Popularite sa tešia napríklad umelé ruže či gerberyZaujímavým riešením je aj veniec zo sušených kvetov, napríklad slamienok, ktorý pôsobí pekne prirodzene a zároveň má na hrobe dlhú životnosť.

farebná umelá kytica na hrobe

Ako urobiť veniec na dušičky (živé kvety)

Veniec na hrob je najobľúbenejším spomedzi dušičkových dekorácií. Ako základ si môžete uviazať vlastný veniec z čečiny alebo, ak si netrúfate, môžete si základ na veniec kúpiť už hotový.

Budete potrebovať 

* čečinový veniec (alebo prútie a čečinu na tvorbu venca)

* živé kvety podľa vlastného výberu 

* ozdobnú stuhu 

* vetvičku šípok

* sušené šišky a makovice (alebo iné dekorácie podľa vkusu)

* nožnice na konáre

* drôt

* tavná pištoľ

 

banner tavná pištoĺ

Postup

Postup, ako urobiť veniec na hrob, ak už máte pripravený základ, je skutočne jednoduchý. Pripravený čečinový veniec si postupne ozdobte podľa svojho vkusu. Jednotlivé kvety pripevnite pomocou drôtu a ďalšie dekorácie môžete na veniec pripevniť pomocou drôtu alebo tavnou pištoľou. Oba spôsoby sa dajú použiť tak, že pripevnenie nebude vôbec vidieť a venček na hrob bude pôsobiť pekne esteticky. 

aranžovanie venca na hrob zo živých kvetov

Ak nemáte k dispozícií hotový veniec, budete si ho musieť najskôr naviazať. Práve táto časť je na tvorbe venca najzložitejšia. Okrem čečiny, prípadne tuje, budete potrebovať kruhový základ, na ktorý ju je potrebné postupne drôtom uväzovať do kruhu. Vyrobiť si ho môžete z prútia, ktoré stočíte do kruhu a zviažete drôtom

Ako urobiť kyticu na dušičky (umelé kvety)

Okrem venca sú ako dekorácie na hrob populárne aj kytice z umelých kvetov. Ich tvorba je taktiež jednoduchá. 

Budete potrebovať 

* kvetináč na hrob

* umelé kvety

* sádru 

Postup

Jednotlivé umelé kvety si poukladajte do kvetináča v požadovanom tvare. Sadru zriedte s vodou a zmes postupne opatrne nalejte do kvetináča až po vrch. Nechajte stuhnúť a jednoduchá kytica na hrob je hotová.

 

bielo ružová umelá kytica na hrobe

 

Jednoduchú dekoráciu či veniec na hrob si s trochou šikovnosti zvládnete vyrobiť aj doma. Pozrite si našu širokú ponuku dušičkových dekorácií a kahancov na hrob, ktorými môžete skrášliť vaším drahým zosnulým ich miesto posledného odpočinku. Nezabudnite však, že Dušičky nie sú súťažou o to, kto má viac vyzdobený hrob, ale ich posolstvo je väčšie. A rovnako by nemali byť len jediným obdobím v roku, kedy si spomeniete na svojich blízkych zosnulých.

 
Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY