Práve teraz ZĽAVA 10% úplne na všetko s kódom JAR10. Platí pre objednávky online - kuriér, Packeta. Neplatí pre osobný odber. 

Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
0
0

Rastlinám v interiéroch sa v posledných desaťročiach začína pripisovať veľký význam. Je to najmä preto, že do domácností či do kancelárií prinášajú čaro prírody, ktorá na človeka pôsobí veľmi blahodárne.

Okrasa

Keby ste vošli do bytu či do domu, kde by hneď pri vstupe stál vkusný stojan na kvety, na ktorom by boli elegantne rozmiestnené kvetináče s prekrásnymi izbovými rastlinami, určite by ste sa cítili veľmi príjemne. Kvety dokážu domácnosť oživiť, a navyše ozdobia aj ťažko využiteľné priestory, ktoré by sa iným spôsobom nedali spestriť.

Rastlinky v interiéri nie sú dokonalým doplnkom len v domácnostiach, ale aj v kanceláriách. Vhodne rozmiestnené kvetináče s kvetmi budia dojem usporiadanosti. Stojan na kvety s drobnými pestrofarebnými kvetinkami zas kancelárii dodá punc modernosti.

Navyše, kvetiny, ktoré umiestnite v domácnostiach či v iných oficiálnych priestoroch, pôsobia na vás aj na vašich návštevníkov upokojujúco.

Upokojujúci efekt

Nie je to len mýtus, že zelená farba pôsobí upokojujúco. Jasné, spomienka na zelený obrus na maturitnom stole nepôsobí zrovna príjemne. Vždy zelené izbové rastlinky však na človeka rozhodne vplývajú pozitívne.

Okrem toho, kvety v interiéri navodzujú pocit, akoby ste boli neustále v prírode. Celú scenériu a uvoľňujúci zážitok dokáže dokonale dokresliť elegantný stojan na kvety i pestré kvetináče, z ktorých vykúkajú farebné lupene kvetov. Tie vás znovu a znovu myšlienkami zanesú na pestrofarebnú lúku – oázu pokoja. Pohľad na rozmanité vždy zelené izbové kvety takto dokážu upokojiť človeka aj v čase najväčšieho náporu a aspoň na chvíľu ho dokážu odbremeniť od stresu dnešnej doby.

Ochrana pred nebezpečnými látkami a viac kyslíka

Určite viete, že zelené rastliny majú na našej planéte veľmi dôležitú úlohu. Vytvárajú kyslík, bez ktorého by sme nemohli existovať a zároveň pohlcujú CO2. Podobne je to aj u izbových kvetín. Už pri prvom pohľade do izieb – či už na malé kvetináče alebo na nízku intenzitu svetla – nám musí byť jasné, že u rastlín pestovaných v interiéri prebieha fotosyntéza v oveľa menších rozmeroch. Napriek tomu je jej význam dosť veľký. Aj malé izbové kvetiny dokážu prevzdušniť priestory v domoch, v bytoch či v kanceláriách.

Navyše, rastlinky majú schopnosť pohlcovať aj iné nebezpečné látky, ktoré vznikajú napr. pri práci s chemikáliami, a tak nás aspoň čiastočne chránia pred výparmi, ktoré sú pre ľudský organizmus nebezpečné.

 

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY