Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
0
0

Petrolejové lampy - kúzlo nostalgie

Všeobecne

Petrolejky boli pred sto rokmi dostupným a bezpečným zdrojom svetla všade tam, kde ho bolo treba. Aj po zavedení elektriny zostávali a stále zostávajú vítaným svietidlom všade tam, kde sa elektrina nedostala a nedostane. A existuje na to hneď niekoľko dôvodov.

1. Nostalgia

Petrolejové lampy nás vtiahnu do čias minulých, kedy jednoduchosť a kvalita išli ruka v ruke. Sú však nielen svedkami histórie. Vkusne spájajú nostalgiue s modernou technológiou. Ich  historický dizajn sa pohodlne mieša s dnešnými trendami v interiérovom dizajne.

 

2. Atmosféra

Nie je nič ľahšie ako vytvoriť si vlastný svet plný pohody a tepla s jemnou žiarou petrolejovej lampy. So svojímj mihotavým plameňom vytvára nezameniteľnú atmosféru, dokonale vhodnú pre romantické večery, kaviarenské rozhovory alebo jednoducho pre tiché chvíle oddychu.

3. Ekológia

V dobe, kedy sa stále viac usilujeme o ekologický spôsob života, sú petrolejové lampy prekvapujúco šetrnou voľbou. Vďaka možnosti použitia obnoviteľných palív si môžete užívať ich magické svetlo bez zbytočného zaťažovania životného prostredia.

 

4. Mobilnosť

Petrolejové lampy sú ideálnym spoločníkom pre všetkých, ktorí milujú prírodné svetlo kdekoľvek a kedykoľvek. Vďaka ich prenosnosti môžete vytvárať príjemné osvetlenie v záhrade, na terase, na kempingoch, na horských chatáh či chalupách mimo elektrickej siete - alebo kdekoľvek inde, kde túžite po svetle.

5. Štýlový doplnok do každého domu

Navyše, petrolejové lampy nie sú len svetelnými zdrojmi, ale aj štýlovými doplnkami do vášho domova. Rôzne dizajny a materiály od chladného plechu po elegantné sklo prispievajú k estetike a vytvárajú jedinečný dojem vkusu a štýlu.

Medzi novinky v sortimente sme len nedávno zaradili dva typy nádherných petrolejok. Prvou je lampa v klasickom historickom dizajne, ktorá sa skvele hodí do klasických interiérov chát a chalúp. Nejedná sa však len o módny doplnok, ale o plne funkčnú lampu. Celková výška je 25 centimetrov a vybrať si môžete z medenej alebo striebornej farby plechu.

Druhou novinkou je nádherná dizajnová petrolejová lampa SATURN vyrobená v klasickej kombinácií kovu a skla. Vďaka svojmu tvaru sa hodí rovnako dobre do historických ako aj do moderných interiérov. Celková výška lampy je úctihodných 47 centimetrov, čo treba brať do úvahy pri jej umiestňovaní.

Vráťte sa do minulosti a objavte nový spôsob, ako vnímať kúzlo prírodného svetla. S petrolejovými lampami môžete spojiť históriu a súčasnosť. Pretože petrolejová lampa spája romantiku, eleganciu a remeselnú zručnosť.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY