Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
1
0

Nové krmítko pre zimné kŕmenie

Všeobecne

Aj keď pohľad na teplomer tomu nenasvedčuje a pohľad z okna už vôbec, zima príde. Je preto rozumné pripraviť sa na ňu v predstihu. Sú však tvory, ktoré sa pripraviť samé nedokážu. Napríklad drobné spevavce sú existenčne závislé na zimnej strave, ktorú im poskytujú drobné aj väčšie plody rastlín. Niektoré vtáčiky si pochutia na dužinatých plodoch, či sa už jedná o jarabiny, alebo zabudnuté jablká.
Väčšine však dobre padnú suché semená s vysokým obsahom tuku. Čiže primárne slnečnica, ale aj repka, ľanové či konopné semienka. Pšenica síce nie je až taká obľúbená, ale vrabce si na nej v zime isto pochutia. A tak isto nepohrdnú napríklad prosom.

Aby bolo v čom krmivo ponúknuť, pridali sme k ostatným krmítkam ešte jedno, nazvané technicky typ  TD401.BR. Má klasický “krmítkový” tvar dreveného domčeka so strieškou a rozmery 28x20x24 centimetrov.
Krmítko umiestňujte vždy tak, aby nebolo na úplne voľnom priestranstve. Vtedy sú vtáčiky vystavené priamemu útoku lietajúcich dravcov, najmä jastrabov a jastrabov krahulcov.
Ani umiestnenie v blízkosti hustých vždyzelených krov a stromov nie je ideálne, pretože takýto ker poskytuje maskovanie pre mačky. Ideálne je nájsť pre krmítko v blízkosti hustejšieho opadavého kríka, kde budú mať kŕmiace sa vtáčiky dobrý prehľad o okolí.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY