Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
0
0

Ekologické metly a kefy

Všeobecne

Spoločným činiteľom všetkých noviniek v sortimente, ktoré si teraz spomenieme, sú použité ekologické materiály. Totiž bambusové drevo, bambusové vlákna, ale aj recyklované plasty, bukové drevo a konský vlas. 

Ako sa všetky tieto materiály dajú skombinovať tak, aby fungovali? Sledujte.

 

Začneme najjednoduchšou pomôckou na čistenie, ktorou je handra na podlahu z bambusového vlákna. To je prirodzene antibakteriálne, absorbuje trikrát viac vody ako bavlna a rýchlejšie schne. Je trvanlivé, ale pritom ľahké a jemné. Handra je určená na všetky typy povrchov.

Kefka na riad s dĺžkou takmer 28 centimetrov má pohodlnú rúčku vyrobenú z bambusového dreva a jej štetiny sú z recyklovaných plastových fliaš.
Bambusové drevo je rýchlo sa obnovujúci ekologický materiál. Je odolné voči vlhkosti, takže výrobky z neho sa neničia a nepotrebujú ani masívnu ochranu proti vode.

Menšia kefka z s rúčkou z bambusového dreva (rozmery 13x5x6,5 cm) je určená na čistenie dlažby prípadne keramického a tehlového obkladu. Žehličkový tvar chráni ruku a umožňuje dostať sa aj do rohov a štrbín.

Okrem antibakteriálnych vlastností je prednosťou aj príjemný dizajn.

 

Z ekologických materiálov sú vyrobené aj lopatka a metlička na drobné nečistoty. Rúčka metličky je bambusová, štetiny a lopatka sú z recyklovaného plastu. Opäť, na rozdiel od bežnej plastovej veľkoprodukcie sa v tomto prípade jedná o kúsky s príjemným dizajnom.


 

 

 

 

Metla s násadou z bambusu dlhou 120 centimetrov a recyklovaného plastu je skôr klasika ako dizajnový kúsok, ale určite vyzerá minimálne zaujímavo.

 

 

 

Posledným z dnes predstavených ekologických kúskov, vhodných na veľké jarné (ale aj iné) upratovanie je kefa na riad, vyrobená z kombinácie pochrómovaného drôtu a bukového dreva s vlasom z konského chvosta. Jej celková dĺžka aje 21 centimetrov.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY