Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
0
0

Kvalitné hrnce na varenie

Všeobecne

Kvalitné hrnce na varenie sú základom, keď chcete dobrý obedík pre celú rodinku. Ako a z čoho musia byť vyrobené, aby vám z nich chutilo? Prečítajte si pár zásad, ktoré by ste mali vedieť skôr, ako si hrnce na varenie kúpite.

Prvé, na čo by ste si mali dať pozor, keď vám do oka padne nejaká pekná sada hrncov na varenie, je materiál, z ktorého je vyrobená.

  • Smaltované hrnce, ktoré používali už naše babičky, sa opäť vracajú a stávajú sa veľmi obľúbenými, najmä kvôli ich dizajnu. Smaltované hrnce sú však veľmi obľúbené aj kvôli samotnému materiálu, z ktorého sú vyrobené. Smalt totiž dokáže pri vysokých teplotách vo vnútri hrnca vytvoriť vrstvu podobnú dnešnému teflónu, ktorá je odolná proti poškriabaniu i pripáleniu. Jediná nevýhoda je v tom, že ak sa smalt obije alebo popraská, začne do jedla vypúšťať nebezpečné látky. 
  • Na podobnom princípe funguje aj teflón, ktorý je síce modernejší, odolnejší voči obitiu, no oveľa náchylnejší na poškriabanie. Vďaka jeho vlastnostiam sa využíva skôr pri zhotovovaní panvíc, no ak sa vo vašom obľúbenom obchode objaví kvalitná sada hrncov na varenie s teflónovým povrchom, nečakajte a siahnite po nej - určite s ňou budete spokojní.
  • Okrem toho dnes prichádzajú do módy aj medené hrnce. Vyzerajú skvele a rovnako skvelé sú aj ich tepelné vlastnosti. Má to však jeden háčik - nemôžete ich umývať v umývačke, čo predpokladá viac času stráveného pri ich údržbe. Navyše patria do dosť vysokej cenovej kategórie.
  • Za dobré sa však oplatí priplatiť, rovnako ako v prípade hrncov z titánu. Tie vám totiž umožnia prípravu jedál bez oleja či masti. Ak ste milovníkom zdravej stravy, budete môcť po ich zakúpení pokojne spávať, pretože budete vlastniť naozaj kvalitné hrnce na varenie. Dokážete v nich uvariť jedlo bez zbytočných tukov a zachovať tak v pripravovanom pokrme množstvo vitamínov.
  • Na záver je potrebné uviesť ešte jeden - dnes takmer najčastejšie využívaný materiál - nerez. Kvalitná sada hrncov na varenie z nerezu býva vzhľadom na jeho vynikajúce tepelné vlastnosti a dobrú odolnosť cenovo nenáročná. Nerezové hrnce môžete umývať v umývačke a ich využitie je naozaj všestranné. Navyše po kvalitnej sade nemusíte dlho pátrať, pretože ju nájdete takmer v každom obchode.

Okrem vhodného materiálu by sa mala kvalitná sada hrncov na varenie, ale aj iné kvalitné hrnce na varenie, vyznačovať ergonomickým tvarom vhodne zostrojenými rúčkami, aby boli ľahko manipulovateľné. V neposlednom rade je potrebné pozerať aj na to, či majú jednotlivé hrnce taký objem, aby sa dali využiť na prípravu rôznorodých pokrmov. Napokon, ak chcete urobiť radosť sebe či nejakej gazdinke, bude určite dobré, ak sada hrncov vďaka svojmu dizajnu zapadne do domácnosti, pre ktorú bude určená.

A mimochodom, aby ste našli naozaj kvalitné hrnce na varenie, nemusíte chodiť ďaleko. Vyberte si hrnce priamo z nášho e-shopu a nechajte si ich poslať až ku vám domov.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY