- Termomisa je vítaným pomocníkom pri autoturistike, pre chorých, v domácnosti atď.
- Pracuje na princípe termosky, tzn. že najlepšie plní funkciu plná, a to po dobu cca 4-6 hodín (pokiaľ neodkryjete pokrievku), vďaka hrubej vrstve izolácie.
- Uchováva arómy, chuť a nutričnú hodnotu jedla - vyhnete sa opätovnému ohrievaniu jedla na sporáku alebo v mikrovlnnej rúre. Zabránite tak strate chuti a arómy a zachováte pôvodnú nutričnú hodnotu pokrmu.
- Šetrná k životnému prostrediu - bez opätovného ohrevu jedla je možné šetriť energiu a čas.
NÁVOD NA POUŽITIE:
- Odporúčame pred vložením horúceho jedla misu vypláchnuť horúcou vodou a pred vložením studených potravín vypláchnuť studenou vodou.
- Jedlo by malo byť vložené okamžite po tepelnej príprave alebo po vybratí z mrazničky.
- V príprade potreby zabaľte jedlo do alumíniovej fólie pre zlepšenie izolačných vlastností.
- V termomise sa nesmie variť ani ohrievať pokrm, inak by došlo k jej znehodnoteniu.
- Termomisu nenechávajte v blízkosti tepelných zdrojov a ani pri otvorenom ohni.
- Termomisa nie je vhodná pre použitie v mikrovlnnej rúre a umývanie v umývačke riadu.
- Misu otvorte a zatvorte pootočením vrchnáka.
- Pri smažených potravinách odporúčame vložiť medzi veko a misu papierový obrúsok, aby pokrm nezvlhol a zostal krehký.
- Pri preprave tekutých pokromov musí misa zostať vo vodorovnej polohe - termomisa nie je vodotesná.
- Na čistenie nepoužívajte kovové drôtenky a abrazívne prostriedky, ktoré by mohli výrobok poškriavať.