STAROSTLIVOSŤ O NEREZOVÝ RIAD
- Pred prvým použitím nerezový riad umyte horúcou vodou a saponátom a dobre osušte.
- Aby ste predišli škvrnám od vody, hrnce a panvice ihneď po vyčistení osušte, výrobca odporúča čistiť ručne.
- Ak umývate riad z nehrdzavejúcej ocele v umývačke riadu, vo vnútri sa môžu usadzovať zvyšky vodného kameňa, ktoré sa dajú odstrániť vhodným čistiacim prostriedkom a špongiou.
- Ak sú po umytí na nerezovom riade stopy po zvyškoch jedla, odporúčame ich vyčistiť polovicou citróna alebo roztokom z 9 dielov horúcej vody a 1 dielu bieleho octu.
- Nikdy nepoužívajte oceľové kefy, čistiaci piesok, sklenenú vatu a podobne tvrdé predmety.
VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE NA POUŽÍVANIE NEREZOVÉHO RIADU
- Vysoký výkon používajte len krátko na zahriatie a potom ho prepnite na bežnú teplotu vhodnú na varenie.
- Soľ sypte až do vriacej vody, nie do studenej, pretože koncentrácia soli môže byť extrémne vysoká, čím môže dôjsť ku škvrnám na dne hrnca. Tie však nemajú vplyv na funkčnosť hrnca.
- Priemer dna hrnca a veľkosť varnej dosky na indukčnom sporáku sa musia zhodovať, inak sa môže stať, že varná doska (magnetické pole) na dne hrnca nereaguje.
- Rúčky sa môžu zohriať, odporúčame použiť chňapky, rukavice alebo iné ochranné pomôcky na varenie.
- Sklenená pokrievka je tepelne odolná maximálne do 180°C, plastové kovanie maximálne do 150°C a nesmie sa používať s funkciou grilovania v rúre.