Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Záhrada
Kinekus
1
0

Video - Aké záhradné nožnice si vybrať?

Na trhu je k dispozícii široký sortiment záhradných nožníc na konáre. Ako si však z takého množstva vybrať tie správne?

Hlavným kritériom pri výbere nožníc by mal byť účel použitia a typ pestovaných rastlín, ktoré budeme strihať ale i to, ako často ich budeme používať.

Okrem určenia dbáme tiež na veľkosť nožníc, správna voľba nám môže výrazne ušetriť námahu, zvýši bezpečnosť pri práci.

Pozrite si krátke video:

Pár rád:

Pre zber viniča, pre kvety, kríky s priemerom  strihaného dreva 6-8 mm sa používajú malé ľahké nožnice. Manipulácia s takýmito nožnicami je jednoduchá, preto poľahky zvládneme aj častejšiu alebo dlhšie trvajúcu prácu s nimi.

Univerzálne záhradné nožnice sú najčastejšou voľbou. Sú určené na strihanie stoniek a vetiev silných 16-20 mm. Sú výbornou voľbou pre zastrihávanie stromov i rez malého bobuľového ovocia.

Ak potrebujeme strihať silnejšie vetvy ovocných stromov– aj do priemeru 40 mm, môžeme použiť pákové nožnice na konáre. Niektoré verzie majú praktické teleskopické rukoväte, ktoré nám umožnia dostať sa aj ku vzdialenejším konárom.

Na silnejšie konáre je nutné používať pákové nožnice alebo nožnice s tzv. račňovým prevodom. Račňa funguje ako uťahovací mechanizmus a v závislosti od priemeru strihaného konára nám aj bez väčšej sily umožní prestrihnutie „na tri ťahy“. Pri malých typoch do jednej ruky si poradia s  hrúbkou až do 25 mm, pri obojručných aj 45 mm. Nevýhodou je výrazne dlhší čas strihania. Predsa len,  stlačiť nožnice tri razy trvá dlhšie ako raz.

Pozrieť ponuku našich produktov na rez stromčekov a pohodlne nakúpiť tieto potreby možete na tomto mieste.

 

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY