Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Vykurovanie
Kinekus
0
0

Luxusne teplo aj v zime? Skúste krbové kachle – zahrejú a ozdobia váš domov!

Idylka. V krbe horí oheň, celá rodina je spolu a teší sa z prvého snehu za oknami. Poobede sa s priateľmi s pohárom teplého čaju v rukách zohrievate pri tlejúcom ohni a zabávate sa na historkách z posledného leta. A večer, keď zhasnú všetky svetlá, na vás čakajú teplé izby, ktoré cez deň vyhriali krbové kachle.

Krbové kachle sú dnes modernou a dizajnovo zaujímavou verziou vykurovacích telies. Dokážu bez problémov vyhriať aj veľké izby a pôsobia veľmi esteticky. Horiaci oheň v domácnosti navyše pôsobí veľmi upokojujúco. Okrem toho, že sú výrobky z tejto kategórie cenovo prístupné, potešia vás aj v prípade, že chcete mať v domácnosti bezpečne uzatvorené ohnisko a nemáte čas, alebo záujem o stavbárske práce ani vybúranie stien. Poďme si povedať prečo.

Výhodou krbových kachlí je, že na rozdiel od bežného voľne stojaceho krbu ukrývajú horiaci oheň vo svojom vnútri za dvierkami. Nehrozí teda, že by z ohniska vyskakovali horiace čiastočky, ktoré by mohli zničiť podlahu, alebo zapríčiniť požiar.

Mohli by ste namietať, že uzatvorený oheň ponúkajú aj krbové vložky – tie je však potrebné zamurovať priamo do steny, čo predpokladá stavbárske práce a vyššie náklady. Krbové kachle sú teda výhodné nie len kvôli svojej bezpečnosti, ale aj preto, že na rozdiel od iných systémov, ktoré oheň bezpečne ukrývajú, stoja samostatne. Na to, aby ste ich začali používať nemusíte búrať stenu ani ich zamurovať. Úplne postačí urobiť obklad podlahy a stien v okolí kachieľ a byť si istý, že miesto, kde chcete výrobok postaviť, má dostatočnú nosnosť.

Krbové kachle sú navyše veľmi pekným kúskom, ktorý môže zariadenie vašej domácnosti spestriť. Čo sa týka dizajnu, vyberať si môžete od najjednoduchších krbových kachlí vhodných nie len do bytov či domov, ale aj na chalupy či záhradky, až po esteticky najzaujímavejšie krbové kachle, ktoré do vašej domácnosti prinesú nie len závan tepla, ale aj rustikálny nádych.

 

 

 

 

 

                

 
Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY