Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
1
0

Keramický hrniec

Všeobecne

Aj apoštol Pavol spomína túto situáciu, keď v liste Korinťanom hovorí o poklade skrytom v hlinených nádobách. Samozrejme, v jeho príprade sa jedná o prenesený význam a apoštol myslí pod hlinenými nádobami ľudí, svoj príklad prebral z praktického života. Všetci ľudia totiž používali na varenie rovnaké nádoby (čiže všetci ľudia sú si rovní v ľudskej dôstojnosti). A že sa poklady skrývali v hlinených nádobách je tiež pravda. Občas sa podobný poklad nájde a na rozdiel od rôznych rozprávok sa jedná o skutočný zvyk.
Varenie v keramickej nádobe vyžaduje určitý grif, ale kto ho zvládne, nedá naň viac dopustiť. V oceľovom hrnci či panvici sa dá variť výkonne a rýchlo. Práca s keramikou vyžaduje čas. Chce to človeka, ktorý varí rád. Ale oplatí sa. Keramický hrniec dokáže pripraviť výnimočne chutné a výživné jedlá. Nikdy sa totiž nerozpáli tak, ako kovoý hrniec či panvica, za to teplo udrží dlhšie a rovnomerne ho rozvádza.
Okrem toho je keramický hrniec vždy ľahší, ako jeho kovový náprotivok.

A na rozdiel od kovového hrnca, nie je hanbou v keramickom hrnci či pekáči jedlo hneď aj servírovať. Netreba žiadne prelievanie polievky do servírovacej misy.
Pre všetky tieto pozitívne vlastnosti sme vždy radi, keď do nášho sortimentu pribudne keramické kuchynské náčinie. A sme mimoriadne radi, že nedávno pribudol nádherný 4-litrový keramický hrniec. Povrchová úprava glazúrou zabezpečuje, že do jedla sa neuvoľnia žiadne škodlivé látky (z hliny to tak či tak nehrozí) a na druhej strane, že hrniec nebude po príprave jedla cítiť.Okrem toho glazúra dodáva hrncu punc kvality. Glazúra totiž zdôrazňuje zdobenie, ktoré hrniec aj jeho pokrievka majú.
Neváhajte a vyskúšajte varenie v keramike. Určite si ho obľúbite!

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY