Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
2
0

Ďalšia kálačka na drevo na sklade

Všeobecne

Kálačka na drevo ja masívna sekera s hmotnosťou hlavice nad 3 kilogramy. Táto hmotnosť sa dosiahne vďaka zosilnenému ostriu, ktoré nie je dlhé, ale zato široké, klinovitého tvaru. To preto, aby drevo bolo pri údere roztlačené čo najviac a narýchlejšie do šírky a prasklo. Oproti bežným sekerám je materiál pridaný aj na obuchu, čo mnohých zvádza k používaniu kálačky namiesto klina. Nie je to však správne a sekeru to dokáže rýchlo zničiť - časti okolo rúčky totiž zosilnené nie sú a rýchlo dochádza k ich deštrukcii a tým pádom k deštrukcii celej sekery. Poškodenie sekery v tomto mieste nemusí byť viditeľné (aj keď zvyčajne je) a má niekto nervy na to, aby sa oháňal a z celej sily bil do dreva sekerou, ktorá sa môže každú chvíľu rozsypať?

Bohužiaľ, kálačka na drevo nemá  ani pri správnom používaní nekonečnú odolnosť. A je to pochopiteľné. Každý deň práce jej prinesie stovky úderov a nie všetky trafia presne tam, kam majú. Niekedy zle odhadneme vzdialenosť a údrieme z celej sily po klátiku nie ostrím, ale rúčkou. Prípadne zaryjeme sekeru riadne hlboko do hliny - alebo ňou aspoň preseknúť betón - neúmyselne, samozrejme.


Ak potrebujete vymeniť svoju kálačku na drevo, zaradili sme do predaja ďalšiu - kálačka na drevo s hmotnosťou 3,5 kilogramu, oceľovou hlavou a drevenou rúčkou. Je presne taká, ako má byť. Masívna, odolná, s dlhou rúčkou, ktorá akurát padne do ruky. A za veľmi prieznivú cenu.

A samozrejme, v ponuke máme aj niekoľko ďalších kálačiek a sekier, takže si vyberie každý.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY