Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Novinky v ponuke
Kinekus
0
0

Domček pre hmyz

Všeobecne

Bohužiaľ, naše záhrady sú už od ideálnej prírody vzdialené. Napríklad z nich odstraňujeme prestarnuté stromy, ktoré už neprinášajú úžitok. Ibaže v prírode sú práve takéto stromy prirodzeným hniezdiskom desiatok druhov vtákov, ktoré sa živia hmyzom a hlodavcami. Ak teda chceme v záhradách biologickú ochranu pred hmyzom, musíme do nich osadzovať búdky, aby v nich znova hniezdili vtáky. Ak chceme podobnú ochranu aj na úrovni hmyzu, musíme predátorským druhom hmyzu poskytnúť rovnakú pomoc. V prirodzenom lese by totiž bolo množstvo napadaného lístia, konárov, konárikov a ďalších útočíšť, kde sa môže hmyz ukrývať.
Zo záhrady však zvykneme toto všetko odstraňovať, pretože to k dobrej starostlivosti o záhradu patrí.

A patrí sa preto tieto prirodzené úkryty hmyzu nahradiť. A treba uznať, že domček pre hmyz je aj na pohľad príťažlivejší ako kopa tlejúceho lístia či konárov.
Náš nový domček pre hmyz má rozmery 135x85x260 milimetrov. Je ošetrený prírodným náterom s farebnými detailami. Môžete si dokonca vybrať z dvoch farebných prevedení - jarnej zelenej a jesennej žltej. Hmyzí predátori v ňom nájdu dosť rôznych úkrytov. A nezabudnite - tak ako nestačí na záhrade jedna búdka, nestačí len jeden domček. Okrem iného preto, že hmyz je miniatúrny a nezvládne (na rozdiel od spevavcov) ustrážiť celú rozlohu záhrady z jedného miesta.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY