Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
0
0

Lopata na sneh nie je odhŕňač

Všeobecne

ako potrebna je lopata na snehAk sa pripravujete na ďalšiu snehovú nádielku, určite nevynechajte návštevu kamenných predajní alebo e-shopu spoločnosti Kinekus a vyberte si lopatu na sneh, prípadne odhŕňač podľa svojho gusta.

 

Lopata na sneh

Jedná sa o špecializovanú lopatu so širokou “naberačkou” na sneh. Tá môže byť plastová alebo hliníková. Je tvarovaná tak, aby v nej sneh pri nabratí a odhadzovaní zostal a nevyšmykoval sa von, ale mohol rýchlo lopatu opustiť pri odhodení.

Násada môže byť jednoduchá “lopatová”, prípadne kratšia, vybavená rúčkou na pohodlný priečny úchop na konci.

Modely z vrcholu ponuky nemajú násadu drevenú, ale hliníkovú. Jej ergonomický tvar pomáha pri odhadzovaní. Úchopová časť je pogumovaná. Guma dobre chráni ruku pred chladom a v prípade silného mrazu zabraňuje primrznutiu ruky. Neolizovať! :-)

 

Podobne ako pri športovom výstroji, aj lopatu na sneh odporúčame pred kúpou vyskúšať. Nie každému musí vyhovovať napríklad šírka 50 centimetrov a radšej dá prednosť užšej. Je totiž potrebné počítať s poriadnym objemom a hmotnosťou snehu, ktorý sa do lopaty zmestí.

 

A aby sa nezabudlo… Kinekus Vám ponúka aj snehové lopaty v detskej veľkosti! :-)

 

Lopata do auta

Ako názov napovedá, jedná sa o špeciálnu sortu lopát na sneh. Sú o polovicu užšie ako ich dospelé príbuzné. Nie je to nevýhoda. Vďaka teleskopickej rúčke a spomenutej malej šírke sa dajú pohodlne voziť v kufri auta. Nie sú však určené na prehrabanie cesty na horskú chatu, prípadne na suplovanie zimnej údržby na Makove. Ich úlohou je pomôcť vyhrabať auto zo záveja, prípadne vyrobiť priestor na rozbehnutie pred kolesami.

 

Odhŕňač

Základnou charakteristikou odhŕňača na sneh je jeho tvar. Široký, jeho rúčky sú zdvojené. Môže byť vybavený aj kolieskami. Je určený na odhŕňanie snehu. Snehová radlica na ľudský pohon. Ak máte na dvore spevnenú plochu, mali by ste o ňom určite uvažovať. Vzhľadom na rozmery určite nie je vhodný na odhadzovanie snehu - preto k nemu vždy treba aj lopatu.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY