Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
0
0

Ako rýchlo vysušiť prádlo - sušiak na prádlo Kinekus

 

Sušiak na prádlo patrí medzi bežné domáce potreby. Máte ho doma aj vy? Ak áno, spomeniete si v rýchlosti na to, akým spôsobom naň vešiate svoje prádlo? Je to tak automatická činnosť, že si to možno ani nebudete pamätať. Skúsime vám pomôcť fotografiou. Veľká väčšina ľudí zvykne na sušiak na prádlo ukladať takto: sušiak na prádlo neefektívne sušenie

 

Vezme kus bielizne, preloží ju na polovicu (tí viac šetrní sa možno posnažia zložiť bielizeň tak, aby sa čo najmenej pokrčila) a umiesnia ju na sušiak.

 

Ďalšia vec, ktorá patrí medzi domáce potreby, a ktorá sa používa, pokiaľ je potrebné vyprať a vysušiť veľké množstvo bielizne, sú štipce na prádlo. Potom sušenie vyzerá napríklad takto: 

sušiak na prádlo efektívnejšie sušenie

 

Bielizeň sa chytí za dva konce a na niekoľkých miestach sa štipcami na prádlo pripevní na sušiak.

 

 

Spôsoby vešania bývajú rôzne. No nech už sušiak na prádlo využívate akokoľvek, poďme sa pozrieť na to, ako ušetriť pri sušení čas aj miesto:

Namiesto toho, aby ste prádlo vešali bez štipcov, využívajte štipce na prádlo pri každom kuse bielizne. Nerobte to však bežným spôsobom - nevešajte oblečenie pozdĺž jednotlivých šnúr sušiaka. Pripevnite štipcom jeden koniec prádla na prvú dostupnú šnúru sušiaka. Druhý koniec ale nepripevňujte o niečo ďalej pozdĺž tej istej šnúry. Natiahnite bielizeň k poslednej šnúre a prichyťte ju o ňu štipcom. Na obrázku je táto zmena oproti klasickému vešaniu zobrazená šípkami.

záhradný sušiak na prádlo štipce na prádlo efektívne sušenie prádla

Pokračujte vo vešaní bielizne, až kým nezaplníte celý sušiak. Takýmto spôsbom zavesíte na sušiak na prádlo omnoho viac prádla ako obyčajne. V prípade menšieho kusu oblečenia môžete, samozrejme, využiť bližšiu šnúru (príklad, premiestniť štipce na prádlo naznačujeme na ďalšom obrázku).

sušiak na prádlo štipce na prádlo efektívne sušenie prádla

Bielizeň je pri tomto spôsobe vešania vzdušne zavesená, takže sa vysuší rýchlejšie ako pri prvom uvedenom “bežnom” spôsobe sušenia. Navyše je tento spôsob rýchlejší aj oproti druhej uvedenej “bežnej” možnosti. Totižto tým, že získate viac miesta na sušenie, môžete jednotlivé kusy bielizne vešať ďalej od seba, čo prirodzene spôsobí, že sa prádlo usuší rýchlejšie.

 

TIP: Aby ste predišli zbytočnému krčeniu oblečenia, vyskúšajte naše ďalšie rady:

 

Tričká, blúzky a košele otočte rukávmi dole a na sušiak ich prichyťte o ich spodnú časť. Šaty pred zavesením preložte na polovicu, najlepšie v mieste, kde majú opasok. Nohavice zaveste za pás tak, aby nohy viseli smerom dodola.

Takže, či už vlastníte nami uvedený záhradný sušiak na prádlo, stropný sušiak na prádlo, alebo iný sušiak na bielizeň, sušiť rýchlo môžete na každom z nich. Stačí ak sa inšpirujete našim postupom. Ak ak náhodou tvrdíte, že sa vám to neoplatí, lebo nemáte žiaden sušiak, tak si rýchlo jeden sušiak na prádlo zaobstarajte a sušte svoju bielizeň efektívne aj vy!

 

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY