Práve teraz ZĽAVA 10% úplne na všetko s kódom JAR10. Platí pre objednávky online - kuriér, Packeta. Neplatí pre osobný odber. 

Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
8
0

Brizoll - liatinové panvice z najlepšej tradície

Všeobecne

Ak sa bavíme o kuchynskom vybavení, tak jeho základom je nôž, hrniec a hneď po nich nasleduje panvica.

Ktorý typ panvice je pre vás vhodný?

panviciach už určite viete veľa zaujímavých informácií -  o jednotlivých typoch panvíc a materiáloch, z ktorých sú vyrobené, prípadne aj o tých, ktoré sú používané na ich povrchovú úpravu.

V tomto texte sa budeme venovať veľmi zaujímavým liatinovým panviciam klasickej koncepcie, ktoré na slovenský trh prináša spoločnosť Kinekus s pomocou českého výrobcu kuchynského riadu Belis.

Ide o panvice ukrajinského výrobcu Brizoll.

Pri pohľade na panvice Brizoll je každému jasné, že toto sú skutočné liatinové panvice - také ako boli na začiatku a aké majú byť. Masívne, odolné, trvanlivé.

Ale keď ju zoberie do ruky, pochopí, že na tejto panvici sa nešetrilo na materiále. Skutočne. Panvice Brizoll sú masívne a ťažké. Ich povrchová štruktúra s jemnými pórmi a matnou farbou materiálu hovorí o spôsobe ich výroby - liatím do stratenej formy. Rukoväť týchto panvíc je tiež tradičná, ale zároveň veľmi elegantná a praktická. Drevo je príjemné na dotyk, vynikajúco izoluje žiar panvice a hranatý tvar pomáha pri pevnom úchope.

Pri vypaľovaní panvice je možné drevené rúčky jednoducho demontovať.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Grilovacia panvica Brizoll Klassik

 

Panvice Brizoll sú dodávané v niekoľkých výrobných radoch. Základný je Klassik. Tieto panvice klasického tvaru s drevenou rúčkou a mosadzným závesným uškom je možné zakúpiť vo viacerých rozmeroch. Najmenšie majú priemer 20 cm, najväčšie 28 centimetrov.

Samozrejme, nezvyšuje sa len priemer, ale aj výška okraja.

Najväčšie panvice od Brizollu je možné používať nie len v rodinách s väčším počtom členov, ale aj v menších gastronomických prevádzkach.

Okrem panvíc s hladkým dnom ponúka rad Klassik aj grilovacie panvice s drážkovaným dnom a panvice s nízkym okrajom na vyprážanie palaciniek. Obe v dvoch rozmeroch.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Panvica na palacinky z radu Brizoll Optima

 

 

Rad Optima ponúka rovnaký rozsah panvíc, vrátane grilovacích a nízkych panvíc na palacinky. Od rady Klassik sa odlišujú len dizajnovými detailami.

 

 

 

Zapekacia misa Brizoll Monolit

 

 

Brizoll Monolit nie je čisto technicky vzaté panvica, ale okrúhla zapekacia misa. Nemá totiž jednu rúčku, ale dve liatinové madlá. Primárne je teda určená na zapekanie v rúre. Dodáva sa v priemeroch 24, 26 a 28 centimetrov.

 

 

 

Brizoll Horeca obsahuje v sade aj dosku

 

 

Brizoll Horeca je menšia zapekacia misa určená pre reštaurácie. Keďže jej úlohou je štýlové servírovanie jedla pre jednotlivca a nie zapečenie mäsa pre celú rodinu, je táto misa prirodzene menšia. Jej priemer je len 18 centimetrov. Zákazník má možnosť vybrať si medzi okrúhlym a štvorcovým tvarom a súčasťou dodávky je aj drevená doska na podloženie misy.

 

 

 

Masívny wok od Brizollu

 

Posledným z radu výrobkov Brizoll je wok. Dodáva sa v priemeroch 28 a 30 centimetrov so zhodnou výškou okraja 10 centimetrov.  Tieto panvice s dvoma liatinovými ušami a odsadeným okrajom, ktorý zabraňuje “vyskakovaniu” jedla z panvice pri energickejšom miešaní, sú skutočne zrodené pre prípravu ázijskej kuchyne.

Spoločnosť Belis je špecialista na výrobu smaltovaného riadu najvyššej kvality. Je len dobre, že v sortimente liatiny dala prednosť spolupráci s iným skúseným výrobcom, pretože takýmto spôsobom zákazník dostane naozaj to najlepšie, čo sa na trhu dá zohnať.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY