Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
5
0

Ako na dobrú domácu šľahačku

Všeobecne

Dobrá domáca šľahačka je nenahraditeľná pre každú správnu cukrárku.

Ako si ju doma pripravíme najlepšie?
 

Na prípravu chutnej domácej šľahačky potrebujeme kvalitnú smotanu na šľahanie a dobrú šľahačkovú fľašu. V ponuke firmy Kinekus nájdete aj šľahačkové fľaše Kayser od výrobcu KAYSER BERNDORF GmbH. Táto rakúska firma s viac ako 60-ročnou tradíciou sa drží hesla: inovácie, kvalita a spoľahlivosť.

Dostupnosť náhradných dielov je samozrejmosťou. Záruka je bežne 5 rokov. Aj preto sú jej výrobky také vyhľadávané. Výhodou je, že okrem klasickej šľahačky si v nich môžeme pripraviť aj ochutenú šľahačku, sladké alebo slané peny, s výrobkami rady INOX dokonca aj teplé kaše či omáčky.

Šľahačkové fľaše Kayser

Výrobky sú rozdelené do niekoľkých tried. Najnižšiu radu zastupuje šlahačková fľaša pre domácnosť Chantilly s objemom 0,5 l. Hliníková nádoba s plastovou hlavou je najekonomickejšou variantou, ako si pripraviť dobre našľahanú a nadýchanú šľahačku. 

Ďalšou triedou je Standard. Táto rada má nádobu z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele s hygienickým povrchom a hlavu z kvalitného plastu. Jej ďalšie prednosti?Dve vymeniteľné trysky pre zdobenie profesionálnej kvality, veľmi jednoduchá obsluha a dlhá trvanlivosť v chladničke. Doprajte vašej káve, múčnikom či zákuskom žiadanú jemnosť a chuť!

Trieda Symphonie s nerezovým telom a hlavou z hliníkovej zliatiny so špeciálnou povrchovou úpravou otvára bránu do nového sveta chutí. Môžete v nej vykúzliť jemné krémy či lahodné a nadýchané omáčky. Vďaka špičkovému povrchu šlahačka vydrží v chladničke aj niekoľko dní. So zdobiacimi tryskami si môžete dopriať zábavné a kreatívne servírovanie. 

Najvyššiu triedu, určenú najmä pre profesionálne použitie, tvorí rada INOX. Je vhodná na prípravu za studena aj za tepla. Na výrobu sa používajú iba kvalitné testované materiály a hlava, piest aj nádoba sú vyrobené z kvalitnej nehrdzavejúcej ocele. Ako jediná zo všetkých tried umožňuje umývať všetky časti aj v umývačke riadu. Nadýchanú zemiakovú kašu z tejto šľahačkovej fľaše budú vaše deti milovať.

Všetky uvedené šľahačkové fľaše sú určené na plnenie jednorazovými bombičkami s náplňou N2O. Jedna bombička je určená na prípravu max. 0,5 l smotany alebo podobných surovín. Šľahačkové bombičky KAYSER sú vyrábané v Českej republike z recyklovateľnej ocele a majú 5-ročnú záruku.

Recept:

Nugátová pena s Amarettom

400 ml smotany na šľahanie s obsahom tuku min. 33%

150 g nugátového krému (napr. Nutella)

20 g kakaa

3 PL Amaretta

Na zdobenie napr. jahody, mätové lístky, sušienky Amaretti.

Postup: Nugátový krém mierne zahrejeme, aby získal tekutú konzistenciu. Pridáme 1 dl smotany, kakao a Amaretto a ušľaháme do hladka. Vmiešame zbytok smotany. Prepasírujeme cez sitko a vlejeme do šľahačkovej fľaše. Šľahačkovú fľašu pevne uzavrieme hlavou. Naskrutkujeme a vpustíme šľahačkovú bombičku a uložíme na 3 hodiny do chladničky. Pred podávaním 3-4 x silne pretrepeme. Poháre naplníme približne do polovice sušienkami Amaretti a plátkami jahôd. Na vrch nanesieme nugátovú penu a dozdobíme mätou. Chutný dezert je pripravený na servírovanie. Dobrú chuť!

Na záver 2 EXTRA tipy:

1. Netrepte fľašu so šľahačkou pri každom servírovaní - môže sa prešľahať na maslo!

2. Pridajte do šľahačky práškový cukor - výrazne tým obmedzíte jej prešľahanie.

Pozrieť ponuku šľahačkových fliaš (nielen od firmy KAYSER)

Šlahačkové fľaše Kayser

Viac receptov nájdete na stránke Kayser.

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY