Radosť z užitočných vecí - teraz aj online | Kinekus

Domácnosť
Kinekus
1
0

Tlakové hrnce

Všeobecne

Aké sú výhody tlakového hrnca? Je varenie v ňom bezpečné? 

Aj toto sú otázky, s ktorými sa stretávajú naši predavači. Skúsime na ne odpovedať.

Prednosťou tlakových hrncov je rýchla príprava pokrmov pri teplote približne 120°C, čo šetrí čas a najmä náklady za energie. Potraviny sa v ňom uvaria  rýchlejšie vďaka vyššiemu tlaku a teplote ako pri bežnom varení. Potraviny si vďaka tomu uchovajú svoju hodnotu. Nová generácia tlakových hrncov je väčšinou vyrobená z ušľachtilej nehrdzavejúcej ocele so sendvičovým dnom. To dokáže efektívnejšie rozviesť teplotu do celého hrnca a jedlo nemá tendenciu sa pripaľovať. Úchyty sú robené z kvalitných odolných plastov. 

Tlakový hrniec

Bezpečnosť tlakového hrnca je zaručená použitím pretlakových ventilov. V súčasnosti sa využívajú minimálne dva nezávislé ventily – pracovný a poistný, no mnoho výrobcov používa poistných ventilov viac. Navyše bývajú hrnce vybavené poistkou proti nechcenému otvoreniu. Dôležité je neplniť hrniec viac ako do 2/3 objemu a pri pokrmoch pripravovaných z potravín, ktoré výrazne penia, prípadne napučia, neplniť viac ako do 1/2 objemu hrnca. Dôležité je kontrolovať tesnenie tlakového hrnca a v prípade poškodenia ho radšej vymeniť.

Tlakový hrniec 2v1

Diskusia
Pridávať príspevky môže len zaregistrovaný zákazník. PRIHLÁSENIE  /  REGISTRÁCIA

V diskusií nie sú žiadne príspevky.
VYBERTE SI TÉMU
NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY